Dosar penal de profanare după ce un copil de 9 ani a scris cu vopsea roz „Adi” pe o biserică monument

Poliţiştii din Călan, judeţul Hunedoara, au deschis un dosar penal pentru profanare, după ce un copil de 9 ani o scris cu vopsea roz „Adi” pe o biserică monument istoric din satul Streisângeorgiu.

12 feb. 2017, 15:18
Dosar penal de profanare după ce un copil de 9 ani a scris cu vopsea roz „Adi” pe o biserică monument

Potrivit IPJ Hunedoara, copilul de 9 ani, cu domiciliul în Călan, judeţul Hunedoara, a murdărit, la începutul lunii februarie, cu un tub de spray-vopsea un perete al Bisericii Ortodoxe Streisângiorgiu, care se află pe lista monumentelor istorice.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de profanare a lăcaşurilor de cult sau a obiectelor de cult”, se arată în comunicatul de presă transmis duminică de Poliţia Hunedoara.

Potrivit poliţiştilor, în urmă cu mai bine de o săptămână, biserica medievală din satul Streisângeorgiu a fost mâzgălită cu graffiti, aceasta fiind una printre cele mai vechi biserici din ţară.

Pe unul din zidurile bisericii a fost scris, cu roz, „Ady”.

Construită în stilul romanic, între 1313-1314, pe locul unei biserici de lemn datate din 1130-1140, biserica din Streisângeorgiu este una din cele mai vechi construcţii medievale din Transilvania.

Citeşte şi Un român suspectat de profanarea unei biserici a fost arestat la Paris