Dosar penal în cazul copiilor daţi dispăruţi în Caraş-Severin. Cei doi fraţi de 3 şi 5 ani au plecat de acasă după ce au fost bătuţi de tatăl lor

Cei doi frați din comuna Mehadia, în vârstă de 3 și 5 ani, daţi dispăruți miercuri seara de părinţi și găsiți după 18 ore, la aproximativ 8 km distanță domiciliu, au plecat de acasă după ce ar fi fost agresați fizic de tatăl lor, au anunţat poliţiştii, care au şi întocmit un dosar de cercetare penală. Până la finalizarea cercetărilor, cei doi copii au ajuns în îngrijirea reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin.

04 iun. 2021, 15:01
Dosar penal în cazul copiilor daţi dispăruţi în Caraş-Severin. Cei doi fraţi de 3 şi 5 ani au plecat de acasă după ce au fost bătuţi de tatăl lor

Poliţiştii au deschis dosar penal în cazul copiilor daţi dispăruţi în Caraş-Severin. În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că micuţii au plecat de acasă după ce au fost bătuţi de tatăl lor.

„În urma verificărilor efectuate de polițiști cu privire la situația celor doi frați dispăruți și găsiți în cursul zilei de ieri, 03 iunie, s-a stabilit că aceștia au plecat de la domiciliu după ce ar fi fost agresați fizic de tatăl lor.

În acest caz, polițiștii s-au autosesizat și au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorilor, efectuând cercetări în vederea tragerii la răspundere penală a persoanelor vinovate”, a anunţat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, citată de reper24.ro.

Până la finalizarea anchetei, cei doi copii de 3 şi 5 ani, sătui de bătăile crunte primite de la părinți, au fost preluați de reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin şi au ajuns în grija statului.

Părinții lor sunt acum cercetați de polițiști.

Vă reamintim că peste 250 de polițiști, jandarmi, pompieri militari, reprezentanți ai Salvamont, pădurari, dar și voluntari i-au căutat ore bune pe cei doi fraţi în vârstă de 3 şi 5 ani după ce părinţii lor au anunţat că au plecat de acasă şi nu au mai revenit. De asemenea, copiii au fost căutaţi şi cu ajutorul unui elicopter şi a unor câini de urmă.

Florin, băiețelul în vârstă de 5 ani, și sora sa Maria de numai 3 ani au umblat circa 18 ore prin frig, desculți și înfometați și doar o minune a făcut să nu ajungă hrană pentru animalele sălbatice dintr-o pădure din Caraș-Severin. Au plecat de acasă sătui de bătăile crunte primite de la părinții pentru care erau o povară. Locuiau într-o construcție care greu se poate numi casă, în care se înghesuia și bunica lor.

Părinții celor doi copii au anunţat autorităţile abia după 4 ore de la dispariție și de atunci forțe impresionante i-au căutat neîncetat.

Cei doi fraţi au fost găsiţi joi după-amiază, cu puţin timp înainte de ora 15,00, în apropiere de satul Plugova, la circa opt kilometri de locuinţa de domiciliu.

Un şofer care a văzut fotografia lor publicată de poliţişti i-a observat şi i-a recunoscut. A tras maşina pe dreapta şi a sunat la Poliţie.

„Un participant la trafic i-a văzut pe marginea DN 6, în apropiere de Plugova, a sunat la 112 şi imediat poliţiştii au ajuns la faţa locului şi i-au preluat”, a informat IPJ Caraş-Severin.

Momentul în care cei doi copii au fost găsiți la 8 kilometri distanță de casă i-a emoționat chiar și pe salvatorii care știau povestea lor.

„Copiii fac parte dintr-o familie cu probleme sociale, bătuţi de foarte multe ori. Aveau obiceiul să pelce de acasă. Chiar săptămâna trecută a fost găsit băiatul la 5 kilometri de casă”, a povestit unul dintre salvatori.

Un medic care i-a consultat imediat după ce au fost găsiți a aflat cât de greu le-a fost frațiorilor să supraviețuiască o noapte întreagă în pădure.

„E bine ca nu au fost prinsi de animale de prada. Au fost amandoi, s-au tras unul pe altul. Fetiţa de 3 ani a mers toată noaptea desculţă. Au fugit în toiul nopţii de acasă, au mers cât au putut de mult. Au dormit în iarbă şi ne-au spus că le-a fost foarte frig”,  a povestit medicul.

Deși tot satul știa de abuzul copiilor, nimeni nu a făcut nimic pentru ei. Chiar și primarul a avut pe birou o anchetă socială care propunea ducerea celor mici într-un centru de plasament, însă a tratat cu ignoranță cazul. Polițiștii s-au autosesizat acum.

Citeşte şi: Incident dramatic în Satu Mare! Femeie căzută în mijlocul drumului, ignorată complet de pietoni și șoferi

https://youtu.be/ig46U9jdtuo