„CUTIA MILEI” la morga din Suceava era o cutie de panfofi, noi dezvăluiri scandaloase: „În suma asta poţi să faci poze la decedat”

Procurorii au deschis un dosar penal pe numele mai multor angajaţi de la morga spitalului din Suceava după ce au aflat că aceştia au cerut şi primit bani de la rudele celor care au murit din cauza infectării cu coronavirus.

09 apr. 2020, 19:01
„CUTIA MILEI” la morga din Suceava era o cutie de panfofi, noi dezvăluiri scandaloase: „În suma asta poţi să faci poze la decedat”

CORONAVIRUS ROMANIA. „Funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru „eforturile” făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora etc., deşi toate aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale„, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, potrivit stirileprotv.ro.

Dosar penal în cazul şpăgilor cerute la morga Spitalului Judeţean Suceava. Banii erau pretinşi pentru „eforturile” făcute 

Mărturiile celor care au avut rude decedate din cauza coronavirusului şi care au trebuit să intre în contact cu personalul de la morga spitalului din Suceava sunt cutremurătoare: „Mare atenție la morga spitalului Suceava. Să aveți 100 de lei, că vă cere șpagă o nesimțită urâtă de „asistentă patolog”, vădit fiind în cârdășie cu cioclii din județ, sumă pe care „o depui” într-o cutie de carton cu mânuţa ta, pentru că de ce?… pretinde și se uită urât, îți spune că în suma asta poți să faci poze la decedat și poate îl și îmbracă cu hainele aduse de acasă„, a povestit Vasile Costeniuc, fost poliţist, care a trebuit să ridice trupul tatălui său, decedat din cauza COVID-19, de la morga din Suceava.

Lucian Ciobanu şi-a pierdut mama din cauza coronavirusului. Când a trebuit să-i ridice trupul de la morgă, i s-au solicitat 100 de lei: „Au spus să punem în Cutia Milei, că aşa îi spuneau – e o cutie de carton pentru pantofi – să punem 100 de lei. Tata a pus 100 de lei şi a luat 50 de lei înapoi pentru că i s-a părut prea mult. Ne-a trimis după nişte acte, iar când ne-am întors, doamnele de acolo dezinfectau banii. I-a zis tatălui să mai pună 100 de lei. Apoi s-au luat la discuţie despre bunurile mamei, că nu voiau să le dea: telefon, cerceii de aur„, a povestit bărbatul la Pro TV.