Dosar penal pentru jandarmul infectat cu coronavirus

Jandarmul din Bucureşti, infectat cu coronavirus, s-a ales cu dosar penal pentru că a ascuns faptul că a avut contact cu o persoană testată pozitiv, anunţă Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

26 mart. 2020, 17:57
Dosar penal pentru jandarmul infectat cu coronavirus

„La data de 26.03.2020 la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, a fost înregistrată o cauză penală, ca urmare a sesizării Direcţiei Generale de Jandarmi a municipiului Bucureşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii prevăzută de art 352 din Codul Penal, constând în posibila omisiune a unui subofiţer jandarm de a divulga unităţii sale unde îşi desfăşoară activitatea a unor informaţii cu privire la intrarea în contact cu o persoană infectată cu o boală infectocotagioasă”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Până joi, 26 martie, 17 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău și Timișoara, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire.

„Una dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 este jandarm la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București, care a contactat virusul în cadru familial. La nivelul unității au fost luate de urgență toate măsurile necesare referitoare la izolarea, atât a jandarmului în cauză, cât și a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect”, a anunţat joi Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi Şefa DSP Timiş, la două săptămâni după ce a fost pusă în funcţie: Suntem depăşiţi de situaţie