Dosar penal pentru omor calificat deschis în cazul celor doi copii înecaţi de tatăl lor în Bacău. Părintele lor este de negăsit

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a deschis un dosar penal in rem pentru infracţiunea de omor calificat, în cazul celor doi copii care ar fi fost înecaţi de tatăl lor, duminică, în râul Siret.

09 mai 2022, 17:37
Dosar penal pentru omor calificat deschis în cazul celor doi copii înecaţi de tatăl lor în Bacău. Părintele lor este de negăsit

Procurorii au deschis dosar penal in rem pentru infracţiunea de omor calificat în cazul celor doi copii înecaţi de tatăl lor în apele răului Siret.

„Prin ordonanţa procurorului s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat, în forma violenţei în familie. Concluziile preliminare medico-legale au stabilit că decesul celor două victime s-a produs prin înec în apă. Cercetările penale continuă în vederea depistării şi prinderii autorului, dar şi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a intervenit decesul celor două victime”, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Citeşte şi: Oamenii, sfâșiați de durere la înmormântarea celor cinci copii înecaţi în Siret: „Doamne, pe noi să ne fi luat, nu pe aceşti copilandri”

Anchetatorii au precizat că poliţiştii au fost sesizaţi la 112 de mama copiilor iar aceasta le-a spus că cei doi minori au fost luaţi de tatăl lor care a ameninţat că se va sinucide împreună cu aceştia.

„La data de 8.05.2022, ora 13.12, organele de poliţie din cadrul IPJ Bacău au fost sesizate prin apel la 112 de către numita F.L. cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, soţul său, în vârstă de 31 ani, a plecat de la domiciliul comun, situat în comuna Pânceşti, sat Soci, judeţul Bacău, împreună cu cei doi copii minori ai lor în vârstă de 3 ani, respectiv 5 ani, ameninţând că se va sinucide împreună cu aceştia. La ora 13.26, un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Corbasca, având informaţii că tatăl minorilor intenţionează să se deplaseze în direcţia canalului de fugă din zona podului ce traversează râul Siret, dintre localităţile Răcăciuni şi Pânceşti, a ajuns la faţa locului, ocazie cu care au identificat lângă pod autoturismul cu numărul de înmatriculare BC 91 FML iar la o distanţă de aproximativ 150 metri se aflau minorii F.D.C. şi F.M.V. în stare de inconştienţă”, mai arată comunicatul de presă, citat de Agerpres.

Citeşte şi: O mamă și iubitul ei au murit înecaţi în încercarea de a-şi salva copiii luaţi de curenţii de apă

Cei doi copii au fost scoşi din apă de poliţişti. În ciuda eforturilor salvatorilor, cei doi copii nu au putut fi salvaţi. Medicii de pe echipajele SMURD au declarat decesul.

Deocamdată tatăl celor doi copii înecaţi nu a fost găsit. Anchetatorii suspectează că acesta s-ar fi sinucis.


loading...
Partenerii noștri