Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului strivit de un copac

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au înregistrat un dosar penal pentru ucidere din culpă, ca urmare a decesului lui Gheorghe Ban, fost şef de serviciu în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, după ce un copac rupt de vântul puternic a căzut peste maşina aflată în trafic a acestuia.

02 iul. 2014, 17:47
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bărbatului strivit de un copac

Procurorii care anchetează cazul susţin că în dosar nu este vizată o persoană anume, ci fapta. Reprezentanţii municipalităţii afirmă că în urma verificărilor efectuate de către reprezentanţii săi, s-a constatat că niciun locuitor din zona unde vântul a rupt copacul nu a solicitat anterior tăierea acestuia, scrie Agerpres.

„Lucrările de toaletare, recepare, tăiere, se fac ca urmare a verificărilor făcute de reprezentanţii municipalităţii împreună cu cei ai prestatorului, cât şi în baza solicitărilor primite de la cetăţeni şi înregistrate la Primărie. Mai mult, în prezent se lucrează la inventarierea zonelor verzi precum şi a vegetaţiei existente, în vederea elaborării Registrului local de spaţii verzi din municipiul Arad, contractul aflat în derulare având ca termen de finalizare anul 2017”, au declarat miercuri, reprezentanţii Primăriei municipiului Arad.

Reprezentanţii Primăriei au mai precizat că tăierea copacilor, cu excepţia celor uscaţi, se face numai după obţinerea avizului în acest sens eliberat de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare.

Gheorghe Ban (53 de ani), fost şef de serviciu în cadrul Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad, şi-a pierdut viaţa luni, în timp ce se afla în trafic pe strada Ştefan Augustin Doinaş, situată în zona ultracentrală a municipiului Arad, după ce un copac rupt de vântul puternic a căzut peste autoturismul în care se afla acesta.

În momentul în care copacul a căzut peste autoturismul său, bărbatul se îndrepta spre casă, venind de la serviciu. Echipajul SMURD ajuns la locul tragediei nu a putut să mai facă pentru bărbatul din autoturism decât să constate decesul acestuia, cauzat de fractura de coloană cervicală pe care i-o provocase căderea copacului.

Citeşte şi FURTUNA face victime. Un bărbat a murit STRIVIT de un copac