Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşului mort la 3 săptămâni de la naştere

Bebelușul care a murit la doar trei săptămâni de la naștere nu fusese monitorizat de un medic. Mai mult, ancheta a scos la iveală faptul că micuțul nu avea nici certificat de naștere.

06 dec. 2018, 07:10
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebeluşului mort la 3 săptămâni de la naştere

Mama, o tânără de 19 ani, din Botoșani, își hrănea pruncul doar cu lapte praf, medicii constatând că aceasta nu avea nici măcar minimele cunoștințe pentru creșterea unui copil, scrie stiri.botosani.ro. Bebelușul era neîngrijit și avea jumătate din greutatea pe care trebuia să o aibă un copil de trei săptămâni.

Citeşte şi Violatorul evadat din Penitenciarul Botoşani a fost prins

Având în vedere că un copil născut sănătos a murit la numai trei săptămâni de la naștere, polițiștii au demarat cercetări, fiind întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Anchetatorii vor trebui să afle cum și-a crescut mama copilul, mai ales că și vecinii au povestit că s-au oferit de nenumărate ori să o ajute, dar tânăra a refuzat. Reprezentanții Protecției Copilului s-au autosesizat, demarând la rândul lor o anchetă, așteptându-se și concluzia specialiștilor de la Medicina Legală în legătură cu cauza morții copilului.