Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul Petrică Mîţu Stoian. Se efectuează necropsia, deşi este un decedat cu Covid

Petrică Mîţu Stoian avea 61 de ani. Va fi înmormântat în cimitirul Ungureni din Craiova, unde îşi pregătise locul de veci. Potrivit reprezentanţilor IPJ Caraş-Severin, familia artistului nu se va putea opune deciziei de efectuare a necropsiei.

08 nov. 2021, 14:05
Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul Petrică Mîţu Stoian. Se efectuează necropsia, deşi este un decedat cu Covid

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul morții lui Petrică Mîţu Stoian, anunţă România TV. Oamenii legii s-au sesizat și așteaptă rezultatele finale ale necropsiei care vor arăta din ce cauză a murit artistul. La morgă au ajuns și criminaliștii, deocamdată fiind doar rezultate preliminare.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul decesului cântăreţului de muzică populară din judeţul Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Procurorii cercetează modul în care artistul a decedat la Spitalul Judetean Reşiţa, după ce fusese internat la Clinica Nera pentru tratament post-Covid.

”La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă. În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa, într-un comunicat de presă, de luni.
Surse din anchetă au declarat că marţi ar urma să fie citaţi pentru audieri angajaţii clinicii.

Poliţiştii şi procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa au dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului înterpretului de muzică populară din Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian. Familia nu se poate opune acestei decizii.

”Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au fost informaţi de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa despre decesul unui bărbat de 61 de ani, internat la unitatea medicală. În urma informării, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă şi continuă cercetările sub supravegherea Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa. În cauză, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru stabilirea cauzelor decesului”, transmite IPJ Caraş-Severin.

Trupul artistului Petrică Mîțu Stoian va fi depus, după necropsie, la Ansamblul Folcloric ”Maria Tănase”, din Craiova. Ultimul drum îl readuce în sala de repetiții. Trupul neînsufleţit al cunoscutului interpret de muzică populară Petrică Mîţu Stoian va fi depus în cursul zilei de luni, 8 noiembrie, la sediul Ansamblului folcloric „Maria Tănase” din Craiova, ultimul său loc de muncă, de la care ieşise la pensie.

Medicul Voichiţa Lăzureanu, despre moartea lui Petrică Mîţu Stoian: „Boala de plămâni are contraindicație la camera hiperbară”

Artistul va fi depus în sala de repetiţii, unde permanent vor sta lângă el foştii colegii şi prieteni, iar în curtea ansamblului a fost amplasat un panou pe care vor rula imagini cu Petrică Mîţu Stoian.

Interpreta Niculina Stoican, directoarea Ansamblului folcloric „Maria Tănase” din Craiova, a declarat că în cursul zilei de luni este aşteptat să ajungă cortegiul funerar de la Reşiţa, însă nu se ştie ora exactă, pentru că organele de anchetă s-au autosesizat în legătură cu decesul artistului şi a fost deschis un dosar penal.

„A intervenit problema cu autosesizarea autorităţilor şi atunci lucrurile cumva s-au decalat, dar astăzi va ajunge la sediul Ansamblului ‘Maria Tănase’ din Craiova, de pe strada Crişului, unde sunt aşteptată toţi cei care doresc să îşi ia rămas bun de la Petrică Mîţu Stoian. Noi, toţi colegii lui, suntem aici, pregătiţi să-i onorăm memoria aşa cum se cuvine şi aşa cum el merită. Instituţia va fi deschisă toată noaptea, nu îl vom lăsa singuri nicio secundă”, a declarat, luni, Niculina Stoican.

Scandal după moartea lui Petrică Mîţu Stoian, s-au sesizat procurorii. Sora îndrăgitului artist cere autopsie
Potrivit sursei citate, sora artistului nu a dorit iniţial ca trupul acestuia să fie supus unei autopsii, dar după autosesizarea organelor de anchetă, „lucrurile au intrat pe această procedură”, motiv pentru care s-a şi întârziat ajungerea la Craiova.

„La Ansamblul „Maria Tănase” au fost făcute multe pregătiri pe care nu credeam că o să le facem vreodată pentru el. Cu ceva timp în urmă se pensionase, dar prezenţa lui era aici şi fără un dosar înregistrat la resurse umane, aşa că am pregătit foarte multe lucruri pe care le dăruim şi oamenilor care vor trece pe această stradă, pe strada Crişului: un panou pe care va rula un moment cu selecţii, cu imagini cu el, cu o piesă pe care toată lumea a iubit-o, cu aplauzele, sunt multe lucruri pe care le-am pregătit şi pe care le facem, pentru că atât ne-a mai rămas să facem.

Va fi depus la sala de repetiţii, unde este spaţiu, unde a repetat totdeauna şi unde se poate respecta circuitul conform legislaţiei pentru situaţia de pandemie. Va avea gardă, colegii lui nicio secundă nu îl vor lăsa singur, din momentul în care va intra în instituţie şi până va pleca de aici”, a spus Niculina Stoican.

Interpretul de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, care se afla în recuperare post-COVID, a murit, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Reşiţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, starea pacientului era deja una gravă când a fost internat.

„Starea lui nu a fost deloc bună (…). Se ştie că există long-COVID-ul care lasă nişte sechele, începând de la afectarea creierului (…). Dacă boala este mai gravă, plămânul suferă şi este predispus să se supra-infecteze. Cred că acest lucru s-a întâmplat şi la el. Din păcate, a dus o bună parte pe picioare, ca apoi să se deprecieze rapid.

Din păcate, în şocurile septice deprecierea se produce foarte rapid dacă nu se intervine medicamentos”, a declarat, într-o intervenţie telefonică la România TV, doctorul Cosmin Librimir, directorul medical al SJU Reşiţa.

Medicul a precizat că pacientul avea şi alte afecţiuni medicale, pentru care se afla sub tratament cu anticoagulante.

„Era sub tratament cu anticoagulant din cauza unei afecţiuni la cord, care predispunea (…) la producerea de cheaguri. Lua şi înainte de COVID acest anticoagulant”, a explicat doctorul Cosmin Librimir. Conform aceleiaşi surse, pacientul a fost adus la SJU Reşiţa de la o clinică din Caraş-Severin unde făcea terapie hiperbară post-COVID.

 


loading...
Partenerii noștri