Dosare penale pentru schimbarea reşedinţei în perioada pre-electorală

Polițiștii au verificat, de la începutul campaniei electorale și până în prezent, 98% dintre persoanele care și-au schimbat reședința în mod repetat. În urma verificărilor, au întocmit 18 dosare penale pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals intelectual, fals în declarații și coruperea alegătorului și aplicate 146 de sancțiuni contravenționale.

01 iun. 2016, 07:34
Dosare penale pentru schimbarea reşedinţei în perioada pre-electorală

Polițiștii au desfășurat și o serie de activități preventive în cadrul campaniei „Tu votezi! MAI te informează!”, prin intermediul cărora cetățenii au primit recomandări în legătură cu procesul electoral — să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală și să respecte confidențialitatea votului, precum și informații cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile și infracțiunile prevăzute de Codul penal, precizează miercuri IGPR într-un comunicat citat de Agerpres.

Acțiunile Poliției Române vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.