DOSARUL AUTOSTOPISTELOR DIN VASLUI. Patru femei găsite moarte după ce s-au urcat în maşină de ocazie. Criminalul nu a fost prins

Patru femei au fost ucise şi abandonate în pădurile din judeţul Vaslui, între anii 2000 şi 2004, fără ca autorul crimelor să fie descoperit până în prezent. Toate cele patru victime au fost omorâte după ce au fost luate la ocazie.

29 aug. 2019, 05:36
DOSARUL AUTOSTOPISTELOR DIN VASLUI. Patru femei găsite moarte după ce s-au urcat în maşină de ocazie. Criminalul nu a fost prins

Dosarul „autostopistelor de la Vaslui”, aşa cum este cunoscut, este unul dintre cele mai complexe dosare de omor cu autor necunoscut, dar și unul dintre cele mai mari eșecuri investigative ale Poliției Române și ale Procuratuii.

Patru crime, aproape trase la indigo, au fost investigate fără succes de cinci procurori şi zeci de poliţişti din Vaslui. Posibilităţile investigative limitate la vremea producerii faptelor, completate de anumite scăpări ale anchetatorilor în cercetările iniţiale, la care se adaugă cei 19 ani care au trecut de la comiterea primelor trei crime, fac aproape imposibilă misiunea de a mai găsi vreodată criminalul. Sau criminalii. O parte dintre anchetatorii care s-au perindat la acest dosar au mers pe ipoteza unui singur criminal. Alţii în schimb sunt convinşi că au fost doi autori diferiţi care au acţionat în condiţii aparent similare.

Citeşte şi COŞMARUL UNEI TINERE. „M-a răpit, m-a închis într-un dormitor şi timp de 6 luni m-a violat de sute de ori” FOTO

Maria Bîru (46 ani), Safta Ciubotaru (30 ani), Marcela Tomozei (29 ani) şi Mioara Anuţa Manea (29 ani) sunt cele patru femei care au fost ucise după ce au urcat în maşini de ocazie. Cadavrele celor patru femei au fost abandonate în zone greu accesibile în păduri din judeţul Vaslui, unde doar un cunoscător al locurilor putea ajunge.

Prima victimă identificată, nu şi prima ucisă, a fost Marcela Tomozei. Avea 29 de ani şi era soţia preotului din comuna vasluiană Creţeşti. Asistentă medicală la spitalul din Huşi şi mamă a doi copii mici, Marcela Tomozei a fost descoperită pe 13 octombrie 2000, într-o lizieră de lângă Bârlad. Preoteasa îşi însoţise soţul la Tecuci pentru a cumpăra un autoturism şi apoi a plecat singură spre oraşul Vaslui cu o ocazie. Lideră de sindicat la spital, preoteasa urma să participe la o acţiune de protest a anhajaţilor din sistemul sanitar. Femeia a fost strangulată cu propria eşarfă, iar bijuteriile din aur purtate şi banii din geantă nu au mai fost găsite asupra sa. Moartea Marcelei Tomozei a fost şoc pentru comunitatea locală. Apropiaţii Marcelei au povestit că înainte de a fi ucisă, acesta fusese urmărită obsesiv de un coşmar. Visa capete de morţi, iar soţul preot a îndemnat-o să postească câteva zile pentru a alunga gândurile rele.

Mai multe amănunte pe adevarul.ro.