Dosarul BICA. Cătălin Predoiu: Parcă e ŞTAMPILAT oricine merge la DNA. Nu văd de ce aş fi chemat

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, că nu a fost chemat la DNA pentru a fi audiat în Dosarul Alina Bica şi nici nu vede de ce ar trebui să fie chemat. 

03 mart. 2015, 11:40
Dosarul BICA. Cătălin Predoiu: Parcă e ŞTAMPILAT oricine merge la DNA. Nu văd de ce aş fi chemat

Cătălin Predoiu a comentat informaţiile privind numirea, printr-o decizie a sa, a Alinei Bica în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor. 

„E o campanie mincinoasă împotrivă mea. Numirea care a pornit de la mine către guvern a indicat toți responsibilii de rang ceruți de lege care puțeau ocupă acea poziție, e vorba despre cei doi secretari de stat, Bica și Barac și un secretar general, dl Tanasescu la acel moment. Dacă dvs erați secretar general sau secretar de stat în minister, pe lista apareati și dvs. Instituția ANRP e autonomă.

E compusă din oameni care sunt numiți din anumite ministere pe un anumit rang administrativ de către premier. Toate ministerele au trimis adrese cu toți angajații care aveau rangul administrativ necesar. Așa cerea legea, era obligatoriu. Eu am făcut un demers de informare”, a comentat Predoiu la RFI. 

Întrebat dacă el crede că va fi chemat la DNA, Predoiu a răspuns: „Nu am fost chemat la DNA. Însă mă uit că parcă e ștampilat oricine merge la DNA. Reamintesc că un om e nevinovat până nu e condamnat definitiv. A vizită o instituție a statului nu e nici o rușine și nici o vulnerabilitate, dacă nu ai nimic de ascuns. Până acum nu am fost invitat nici la DNA, nici la vreo secție de poliție. Din punctul meu de vedere nu văd de ce aș fi chemat la DNA Dar nu văd nici vreo problemă în această perspectivă, dacă te știi onest.”

CITEŞTE ŞI CĂTĂLIN PREDOIU, fost ministru al Justiţiei, audiat la DNA în dosarul Bica