DOSARUL CHILIMAN. Consilierul Ion Brad: Sunt nişte invenţii. Fraţii Grimm ar fi invidioşi pe DNA

Consilierul local Ion Brad, cercetat de procurorii DNA Ploiești alături de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, luni, referindu-se la prejudiciul din dosar, că acestea sunt "niște invenții".

22 iun. 2015, 12:53
DOSARUL CHILIMAN. Consilierul Ion Brad: Sunt nişte invenţii. Fraţii Grimm ar fi invidioşi pe DNA

Procurorii DNA Ploiești au dispus, luni, luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului până la concurența sumei de trei miliarde lei, echivalent a 670 de milioane euro, pe bunurile primarului sectorului 1, Andrei Chiliman, și ale celor trei apropiați ai săi — Vlad Moisescu, Ioana Costescu și Ion Brad.

„Cred că frații Grimm sunt extrem de invidioși pe DNA. Sunt niște invenții”, a declarat Ion Brad, întrebat cum comentează suma de 670 de milioane de euro invocată de DNA în acest dosar.

Întrebat ale cui sunt invențiile, Ion Brad a arătat că nu cunoaște, însă poate fi vorba despre „interese politice”.

„Asta mă întreb și eu. Pot să fie interese politice”, a declarat acesta la ieșirea din sediul DNA.

Întrebat dacă se consideră vinovat, consilierul local a răspuns negativ.

CITEŞTE ŞI SECHESTRU pe averea lui Andrei Chiliman. Prejudiciu uriaş şi un contract halucinant găsit la percheziţii

Procurorii DNA Ploieşti au pus sechestru până la concurenţa sumei de 3 miliarde de lei pe bunurile lui Andrei Chiliman şi ale celorlalţi trei inculpaţi din dosarul privind atribuirea preferenţială de lucrări unor firme de la care primeau „comisioane” de 10% din valoarea contractelor încheiate.