Dosarul Colectiv se apropie de final la patru ani de la tragedie. Ce au transmis judecătorii

La patru ani de la tragedia din Colectiv, care a cutremurat România, dosarul în care sunt judecaţi patronii clubului, pompierii ISU, funcționarii de la primăria Sectorului 4 precum și fostul edil al acesteia, se apropie de fina. Judecătorul a anunțat avocații să fie pregătiți pentru oricare din termenele următoare să susțină pledoariile finale.

08 nov. 2019, 09:42
Dosarul Colectiv se apropie de final la patru ani de la tragedie. Ce au transmis judecătorii

Instanţa a finalizat audierile joi seara, după un maraton de aproape zece ore. Instanța i-a audiat și pe viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu și pe fostul prefect al Capitalei, Paul Petrovan, ambii fiind admiși ca martori la cererea fostului  edil Cristian Popescu Piedone.

După audierea acestora instanța anunțat că mai rămân de audiat trei dintre inculpații care au decis finalmente să dea declarații în dosar și analizarea unor cereri de probă depuse la termenul de joi.

Cu toate acestea magistratul a atras atenția avocaților să se asigure că sunt prezenți la termenele viitoare și să fie pregătiți chiar de la termenul următor să susțină pledoariile finale în cazul în care magistratul consideră încheiată cercetarea judecătorească.

Totodată instanța a respins o cerere de audiere a fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, în legătură cu  referirile acestuia la un raport făcut după un control al instituției după tragedia de la Colectiv, neconfirmat vreodată până în prezent de minister.

Cercetarea judecătorească va continua în acest caz în 14 noiembrie.