Dosarul cu şină, greu de eliminat în România. Deşi este ilegal, instituţiile statului îl cer în continuare alături de tot felul de copii după actele emise tot de statul român

Dosarul cu şină este în continuare la mare căutare în România. Dacă ai de depus documente sau de făcut declaraţii la stat, fără dosar cu şină nu se poate. Deşi a fost interzis prin lege, instituţiile statului îl cer în continuare alături de tot felul de copii după actele emise tot de statul român.

09 sept. 2022, 10:42
Dosarul cu şină, greu de eliminat în România. Deşi este ilegal, instituţiile statului îl cer în continuare alături de tot felul de copii după actele emise tot de statul român

Dosarul cu şină, greu de eliminat în România. Un proiect de lege iniţiat de deputatul PNL George Tuță, votat de Parlament şi promulgat de preşedintele Klaus Iohannis, prevede că “se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”.

Deși legea este în vigoare, dosarul cu şină nu a dispărut. Deputatul PNL George Tuță susţine că instituțiile statului cer în continuare românilor dosare cu șină sau tot felul de copii după actele emise tot de statul român.

„Nerespectarea legii de către funcționarii publici reprezintă un abuz în serviciu”, acuzî deputatul George Tuță, conform Digi 24.ro.

Citeşte şi: Salarii majorate pentru bugetari din septembrie. DOCUMENTUL care intră vineri în şedinţa Guvernului

Liberalul a cerut lămuriri de la ministerul Finanţelor, dar deocamdată niciun răspuns.

De pe altă parte, fostul ministrul Agriculturii i-a răspuns liberalului George Tuță a explicat că legea nu poate produce efecte atâta vreme cât Guvernul nu emite “hotărâri de stabilire a condițiilor-cadru prin care se pot privind schimbul de date”.

Citeşte şi: Salarii uriaşe la stat: Unde se câştigă 10-12.000 de euro pe lună!