Dosarul de la DNA care îi dă fiori lui Dan Voiculescu

Un nou dosar instrumentat de procurorii DNA îi dă emoţii lui Dan Voiculescu. Este vorba despre afacerile cu terenurile Academiei Române. Procurorii au început urmarirea penală pentru‎ Bogdan Alexandru, preşedintele fundatiei Patrimoniu. De asemenea, aceştia ar putea ajunge şi la fostul angajator al lui Alexandru, fondatorul Grivco - Dan Voiculescu.

01 apr. 2016, 10:32
Dosarul de la DNA care îi dă fiori lui Dan Voiculescu

Procurorii l-au pus sub acuzare pe BOGDAN ALEXANDRU, președinte executiv al Fundației „Patrimoniu” din cadrul a Academiei Române. Acesta a lucrat pentru grupul de firme GRIVCO, iar legăturile nu se opresc aici.

Se pare că prin semnatura academicianului Bogdan, o parte din terenul din judetul Constanta, repectiv 117,4 hectare din zona Topalu, erau inchiriate pentru doar 18.000 de euro pe an unei companii care dorea sa infiinteze acolo un parc eolian, jumatate din aceasta companie apartinand Grivco SA, holdingul familiei Voiculescu.

Deocamdată DNA nu a anunțat oficial inculparea lui Dan Voiculescu.

Citeşte şi: Acuzaţii de trafic de influenţă în dosarul patrimoniului Academiei Române

Procurorii DNA i-au prezentat joi academicianului Alexandru Bogdan noi acuzații în dosarul Fundației Patrimoniu, respectiv schimbarea încadrării juridice în trafic de influență. Alexandru Bogdan afirmă că este nevinovat şi că el s-a luptat pentru recuperarea patrimoniului Academiei Române.

Prejudiciul total creat de Bogdan Alexandru în dauna Academiei Române este de 3.757.860 euro.