Dosarul Elodia: Cristian Cioacă rămâne în penitenciar

Magistraţii de la Curtea de Apel Piteşti au respins recursul făcut de fostul poliţist Cristian Cioacă, în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe Elodia Ghinescu.

14 iun. 2013, 15:37
Dosarul Elodia: Cristian Cioacă rămâne în penitenciar

Cioacă a fost adus la Curtea de Apel sub escortă şi cu cătuşe la mâini. În permanenţă, el a afişat o stare de relaxare şi chiar a zâmbit. El a făcut recurs la decizia de arestare preventivă, însă instanţa a decis ca el să rămână arestat în penitenciarul Colibaşi

Cristian Cioacă se află în arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar din 30 ianuarie a fost transferat la penitenciarul Colibaşi. Următorul termen în dosarul de omor este programat pe 25 iunie.

Tribunalul Argeş a dispus, pe 28 mai, menţinerea măsurii arestării preventive în cazul fostului poliţist Cristian Cioacă, judecat pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Cristian Cioacă ceruse, din nou, să-i fie revocat mandatul de arestare în dosarul în care este cercetat pentru omor şi profanare de morminte.

‘Nu am săvârşit nicio faptă şi voi repeta acest lucru până voi fi ascultat. (…) Încă mai aveţi timp să vă daţi seama de capcana pe care v-au întins-o procurorii de la Parchetul General’, a spus inculpatul în declaraţia dată în faţa judecătorului de la Tribunalul Argeş.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007.