DOSARUL ICA. Cum arată vila cu piscină a lui Vlad Săvulescu, scoasă la vânzare de ANAF. FOTO

DOSARUL ICA. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă că scoate la licitaţie vila cu piscină a lui Vlad Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare — Concesionare a ADS ce a fost condamnat de Curtea de Apel București, în august 2014, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

29 nov. 2016, 10:22

DOSARUL ICA. „În data de 6 decembrie, ora 14.00, la București, ANAF vinde la licitație o clădire în suprafață construită la sol de 148,07 mp, cabină poartă electrificată, piscină și teren aferent în suprafață totală de 645,80 mp, situate în localitatea București, Șos. București Ploiești nr 135 F, sector 1.
Prețul de pornire a licitației este de 1.124.650 lei (exclusiv TVA). Prețul a fost stabilit de un evaluator independent acreditat de Asociația Naționalã a Evaluatorilor Autorizați din România-ANEVAR.
Pentru mai multe informații ne puteți contacta la nr. 0786.543.421″, anunţă ANAF. 

(VEZI AICI anunţul de licitaţie)

Vlad-Nicolae Săvulescu, fost director al Direcției Privatizare — Concesionare a ADS, a fost condamnat de Curtea de Apel București, în august 2014, la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA).

DOSARUL ICA. În aceeași ședință, Curtea de Apel a decis condamnarea definitivă la 10 ani de închisoare cu executare a omului de afaceri Dan Voiculescu.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, fost director general și membru al AGA și, ulterior, al CA la ICA București, a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA București, a primit 7 ani de închisoare, Corneliu Popa, fost director general și președinte al Consiliului de Administrație al Agenției Domeniilor Statului, la 8 ani de închisoare cu executare iar Flavius-Adrian Pop, fost membru al CA al ICA, a primit 5 ani de închisoare. Gheorghe Sin, fost membru AGA a ICA București, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, aceeași pedeapsă primind și Constantin Baciu, fost reprezentant al Ministerului Agriculturii în Adunarea Generală a Acționarilor a ICA. Foștii cenzori la ICA inculpați în dosar, Alexandru Petre, Grigore Marinescu și Vica Ene, au primit pedepse de câte 3 ani de închisoare cu suspendare.

DOSARUL ICA. Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”.

Este vorba despre „imobilul teren intravilan în suprafață de 29.220,03 metri pătrați, situat în București, sector 1, strada Gârlei nr.1D și a construcțiilor aferente”, precum și a altor două și a construcțiilor aferente acestora, în suprafață de 4.457 de mp și respectiv de 3.000 de mp, ambele situate în București, sector 1, strada Gârlei, nr. 1B.

Instanța a dispus, pentru toate proprietățile menționate, menținerea măsurilor asigurătorii dispuse prin încheierea de ședință din data de 01.07.2014.

DOSARUL ICA. Judecătorii au mai dispus confiscarea imobilului situat în șoseaua București — Ploiești, nr. 25 — 27, sector 1, compus din teren în suprafață de 4184,41 mp și construcție de 3.140 mp edificată pe o suprafață construită la sol de 1986,25 mp, care vor trece în patrimoniul statului liber de orice sarcini.


loading...
Partenerii noștri