Dosarul lui Dan Voiculescu referitor la privatizarea ICA, judecat la Tribunalul Bucureşti

Tribunalul Bucureşti reia vineri dezbaterile în dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare ICA, în care unul dintre inculpaţi este liderul conservator Dan Voiculescu. 

05 apr. 2013, 07:14
Dosarul lui Dan Voiculescu referitor la privatizarea ICA, judecat la Tribunalul Bucureşti

La ultimul termen din 19 martie, procesul a fost amânat deoarece dosarul trebuia repartizat unui alt magistrat, după ce judecătoarea care se ocupă de acest caz, Viorica Dinu, a fost arestată pentru corupţie, potrivit Agerpres. 

Dan Voiculescu a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC „Bioprod” SA Bucureşti. 

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată. 

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC „Benefica” SA Bucureşti (firmă din grupul GRIVCO) Jean-Călin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar. 

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA sl ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. 


loading...