DOSARUL MICROSOFT. Emil Boc NEAGĂ că ar fi primit bani de la Gabriel Sandu VIDEO

Emil Boc neagă că ar fi primit 300.000 de euro de la Gabriel Sandu, aflat în arest preventiv în Dosarul Microsoft. Reacţia fostului premier şi lider PDL vine după ce Sandu ar fi spus procurorilor că a finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total, iar aceste i le-ar fi înmânat direct  lui Emil Boc.

22 ian. 2015, 14:38
DOSARUL MICROSOFT. Emil Boc NEAGĂ că ar fi primit bani de la Gabriel Sandu VIDEO

Declaraţia este absurdă, nedreaptă şi nu are nici un fel de acoperire în realitate. Nu ştiu dacă a dat cu adevărat aceste declaraţii, eu am văzut doar speculaţiile din presă„, a declarat Emil Boc pentru România TV.

Fostul prim-ministru consideră ca o probă peremptorie a falsităţii aserţiunilor lui Gabriel Sandu faptul că acesta a fost schimbat din funcţia de ministru cu ocazia unei remanieri guvernamentale, lucru ce ar dovedi că Boc nu era legat de Sandu prin interese financiare.

Boc a explicat că numirea lui Gabriel Sandu ca ministru al Comunicaţiilor s-a făcut în urma unei decizii colective a conducerii PDL reunite în Colegiul Director. „Desemnarea s-a făcut în funcţie de performanţele electorale ale organizaţiilor. Totul s-a făcut prin vot secret. Au fost mai multe propuneri pentru fiecare portofoliu şi miniştrii s-au desemnat prin vot secret în Colegiul Director”, a spus fostul prim-ministru.

Întrebat dacă îl va da în judecată pe Sandu pentru denunţ calomnios în cazul în care se va dovedi că fostul ministru a făcut cu adevărat aceste afirmaţii, Emil Boc a răspuns: „Dacă se va dovedi că aceste afirmaţii sunt scrise negru pe alb, evident că nu voi sta cu mâinile în sân„.

Citeşte şi Şpaga din dosarul Microsoft, DIRECT în conturile PDL. Gabriel Sandu: I-am dat 300.000 de euro lui Emil Boc

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, a decis să colaboreze cu anchetatorii în dosarul Microsoft-EADS, în speranţa că astfel va obţine schimbarea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu. 

„Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României”, le-a spus Gabriel Sandu procurorilor.