Dosarul "Referendumul", la final. Procurorii cer ÎNCHISOARE CU EXECUTARE pentru Liviu Dragnea

Publicat: Miercuri, 22 Aprilie 2015 07:34 // Actualizat: Miercuri, 22 Aprilie 2015 17:34 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a finalizat cercetarea judecătorească și a ascultat miercuri pledoariile finale ale avocaților inculpaților din dosarul "Referendumul", în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături de peste 70 de persoane în legătură cu organizarea referendumului pentru demiterea președintelui în 2012. Procurorul DNA prezent la ultimul termen al procesului a cerut închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea a ajuns, miercuri în jurul prânzului, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde au avut loc pledoariile finale în cazul dosarului "Referendumul".

Citeşte şi La ce verdict se aşteaptă LIVIU DRAGNEA în Dosarul "Referendumul" VIDEO

Procurorul DNA a solicitat instanţei pedepse de închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea şi pentru ceilalţi incuplaţi din dosar, acuzaţi de fraudarea referendumului din 2012 privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Procurorul nu a formulat un cuantum al pedepsei și a spus că este atributul instanței supreme să o stabilească.

"Considerăm că martori propuși în apărare au discutat înainte de termen cu inculpatul pentru a cădea de acord ce să spună în instanță", a spus procurorul de ședință. El a precizat că folosul necuvenit pe care îl urmărea Dragnea era îndeplinirea cvorumului la referendum.

Procurorul a mai cerut și aplicarea pedepsei complementare în cazul lui Liviu Dragnea, pe lângă pedeapsa cu executare. El a susținut că s-a dispus trimiterea în judecată a celorlalți inculpați pentru complicitate morală la fraudarea referendumului.

În total au fost trimise în judecată 75 de persoane în Dosarul Referenumului.

Judecătorii ÎCCJ au audiat la ultimul termen patru inculpați și doi martori din dosarul 'Referendumul', după ce, pe 30 martie, s-a adus în discuție componența actualului complet, care s-a schimbat pe parcursul procesului, astfel că avocații au cerut reaudierea unor martori și inculpați în fața noului complet de judecată.

Instanța supremă a emis mandat de aducere pentru unul dintre inculpați — Ilie Dude. De asemenea, ÎCCJ a stabilit termen final al procesului data de 22 aprilie.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală necuvenite pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

"Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de către Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale", arăta DNA.

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA, scrie AGERPRES.

loading...
12 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
22 apr 21:20
...inculpaților din dosarul “Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături Citește mai departe…

...
22 apr 17:38
...județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA, scrie AGERPRES. Source Article from http://www.romaniatv.net/dosarul-referendumul-in-asteptarea-sentintei-miercuri-au-loc-pledoariile-finale_215997.htmlDosarul "Referendumul", în aşteptarea sentinţei....
22 apr 15:46
Răspunde | Votează email 0 email
ponta
offfffff tare imi doresc sal vad pe acest comunist si infractor alaturi de varan VOICULESCU
22 apr 15:01
...inculpaților din dosarul “Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături Citește mai departe…

...
22 apr 14:37
Răspunde | Votează email 0 email
florian silaghi
La beci cu el, sa rida acolo de ce a facut nu de noi.
22 apr 12:34
...ca as fi facut faptele pentru care am fost trimis in judecata”.  CITEŞTE ŞI Dosarul “Referendumul”, în aşteptarea sentinţei: Miercuri au loc pledoariile finale Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu...
22 apr 10:36
...inculpaților din dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost trimis Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
22 apr 09:35
Răspunde | Votează email 0 email
Munca la domiciliu
Tot ceea ce vi se întâmplă în viaţă începe şi are loc, mai întâi, sub forma gândului. De aceea, modul de a gândi este o calitate esenţială a persoanelor de succes. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
22 apr 08:27
...inculpaÈ›ilor din dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost trimis Citește mai departe… Related ...
22 apr 08:21
...inculpaților din dosarul “Referendumul”, în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată alături Citește mai departe…

...
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.8024
RON
25 Feb
noapte 1 °
zi 15 °
Ultimele joburi adaugate
24 H