Dosarul RETROCEDĂRILOR ILEGALE. Viorel şi Andrei Hrebenciuc scapă de arestul la domiciliu

Publicat: Marţi, 23 Iunie 2015 22:50 // Actualizat: Marţi, 23 Iunie 2015 22:55 // Sursa: romaniatv.net

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți să înlocuiască arestul la domiciliu cu măsura controlului judiciar în cazul lui Viorel Hrebenciuc și al fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc, cei doi fiind trimiși în judecată în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Decizia instanței vine după ce DNA a solicitat marți judecătorilor să revoce arestul la domiciliu pentru inculpații din acest dosar, după ce Curtea Constituțională a decis că măsura arestului la domiciliu în timpul judecătorii dosarelor în instanță este neconstituțională, deoarece nu se prevede un termen maxim.

La termenul de marți al procesului, fostul deputat Ioan Adam a depus o cerere prin care solicită să fie judecat prin procedura simplificată, el recunoscându-și practic faptele de care este acuzat în acest dosar.

Andrei Hrebenciuc şi-a recunoscut FAPTELE. Cere judecarea prin PROCEDURĂ SIMPLIFICATĂ

Viorel Hrebenciuc a fost trimis în judecată în ianuarie 2015, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, iar fostul deputat Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (3 infracțiuni).

De asemenea, au fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

Viorel Hrebenciuc l-a TURNAT pe Mircea Geoană pentru campania din 2009. Ce promitea în schimbul finanţărilor

Acuzațiile se referă la retrocedarea ilegală a 43.227 hectare teren forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Andrei Hrebenciuc dosarul retrocedărilor ilegale de păduri Viorel Hrebenciuc
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 iun 09:31
Răspunde | Votează email 0 email
clujean
Li s-a terminat hartia igienica.
24 iun 02:03
...forestier în județul Bacău în favoarea lui Paltin Sturdza și în defavoarea Romsilva. Source Article from http://www.romaniatv.net/dosarul-retrocedarilor-ilegale-viorel-si-andrei-hrebenciuc-scapa-de-arestul-la-domiciliu_228481.htmlDosarul RETROCEDĂRILOR ILEGALE. Viorel şi Andrei Hrebenciuc...
23 iun 23:07
Votează email 0 email
...și al fiului acestuia, Andrei Hrebenciuc, cei doi fiind trimiși în judecată Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
23 iun 23:01
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for...
1
EUR
4.7559
RON
22 Feb
noapte 2 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H