Dosarul Rompetrol, un megadosar cu 3100 de volume şi nume grele implicate

Dosarul Rompetrol ocupă tot subsolul parchetului şi este asezat în zeci de fişete. Vorbim despre unul dintre cele mai grele dosare din România, un dosar care are 3100 de volume.

24 mart. 2016, 15:25
Dosarul Rompetrol, un megadosar cu 3100 de volume şi nume grele implicate

57 de dulapuri foarte bine păzite, 3 100 de volume. Vorbim despre dosarul Rompetrol. Un dosar extrem de complex la care procurorul de caz licreaza în fiecare zi. Un dosar care durează deja de foarte multi ani şi care are un prejudiciu de sute de milioane de euro.

Cea mai importantă parte a dosarului este Creanţa Libia. Ancheta vizează privatizarea ilegală a Rompetrol, în urma căreia statul a pierdut 58 de milioane de dolari, cât valora Creanţa Libia. De ani de zile se fac cercetări pentru a desluşi manevrele financiare. 

„Rompetrol este un dosar de 3100 de volume, ocupa tot subsolul institutiei, e plasat in foarte multe fisete. E un dosar care implica foarte multă pricepere. E un procuror desemnat care se ocupa in deaproape zilnic de acest dosar”, a declarat Daniel Horodniceanu, procuror sef DIICOT.

Luna următoare, ancheta se va extinde în dosarul Rompetrol. Asta după ce în prima parte a dosarului au fost date condamnări cu executare. La inchisoare a ajuns fostul senator Sorin Roșca Stănescu, fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș și alți trei inculpați. Dinu Patriciu a murit înainte de verdictul definitiv.