DOSARUL ZILEI, EPISODUL 100: Gunoiul românesc şi mafia italiană (II)

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.

17 iul. 2014, 06:37
DOSARUL ZILEI, EPISODUL 100: Gunoiul românesc şi mafia italiană (II)

Va spuneam ieri ca doi locotenenti ai mafiei siciliene au fost arestati zilele trecute la Bucuresti la cererea procurorilor italieni. Victor Dombrovschi si Sergio Pileri spalau banii familiei mafiote Ciancimino in afaceri cu gunoaie in rampa de deseuri de la Glina, cea mai mare din Europa. Va spuneam ca groapa de la Glina a fost cumparata de mafia italiana de la fostul senator PDL Mircea Andrei, un personaj extrem de interesant, si de la acest Dombrovschi, fost ofiter al Serviciului de Informatii Externe.In 2006, procurorii DIICOT de la Bucuresti au incercat si ei sa investigheze aceasta tranzactie financiara a gropii de la Glina, evaluata la circa 100 de milioane de euro, bani pompati in Romania de mafie. Procurorii romani primisera informatii de la colegii din Italia ca averea mafiotului Vito Ciancimino, evaluata la circa 400 de milioane de euro, a fost investita ca sa i se pierda urma in multiple afaceri aparent legale. Don Vito Ciancimino a fost primarul orasului Palermo si consilierul politic si financiar al gruparii Cosa Nostra. Initial, procurorii romani si-au facut treaba si au pus sechestru pe toate acţiunile deţinute de firma italiană Sirco Spa în cadrul societăţii Agenda 21 din Romania – firma prin care se cumparase groapa de gunoi de la Glina.Insa, in mod surprinzator, procurorii DIICOT de la Bucuresti ii scot de sub acuzare pe Sergio Pileri si pe alti italieni implicati in transferul banilor mafiei. Dosarul a fost trimis apoi la DNA, aici este inchisa alta parte din dosar, pentru ca in final procurorii DNA sa retrimita dosarul la DIICOT. Atunci, justitia din Italia a inteles ca mafiotii italieni sunt protejati la nivel foarte inalt in Romania. Motivul o sa vi-l dezvalui imediat! Magistratul italian Silvana Saguto a declarat presei ca procurorii romani nu au procedat corect în cazul sechestrului actiunilor firmei Agenda 21 si Ecorec. Cu alte cuvinte: procurorii italieni incercau sa blocheze banii mafiei iar procurorii romani i-au lasat pe mafioti sa se ascunda!

Cert este ca timp de 10 ani procurorii romani nu i-au deranjat pe reprezentantii din Romania ai familiei mafiote Ciancimino. Sergio Pileri a inteles repede cum functioneaza politica si afacerile la Bucuresti. El l-a pastrat ca si partener de afaceri si administrator al gropii de gunoi de la Glina pe generalul SIE Victor Dombrovschi, un personaj uns cu toate alifiile, asociat la randul lui cu alti generali din servicii. Dombrovschi il avea ca partener si om de incredere de multi ani pe avocatul Mircea Andrei, care a in 2008 a devenit senator PDL. Mircea Andrei era avocatul lui Sorin Ovidiu Vantu, al sindicalistului Liviu Luca si al colonelului SRI Dumitrache de la Prahova. Avandu-l pe Vantu in spate, Mircea Andrei era protejat in mass media si devenise extrem de influent in guvernarea PDL. Intamplator sau nu, tot in timpul guvernarii PDL – Boc, mafia italiana a dus la un alt nivel afacerile cu gunoaie. A pus la punct un adevarat mecanism de import al gunoaielor din Italia in Romania. Gunoaiele erau aduse cu vapoarele in portul Constanta, preluate de companiile mafiei italiene, apoi erau evaporate in gropile de gunoi detinute de aceeasi mafie. Totul s-a facut cu acordul tacit al serviciilor de informatii, al procurorilor si al Garzii de mediu. Este un subiect care, daca va iesi la lumina, va pulveriza clasa politica din Romania.

Intre timp, procurorii italieni isi fac datoria iar presa din peninsula scoate la iveala dedesubturile exportului de gunoi in Romania. Ofiterii interpol au declarat publicatiei L’espresso ca cei mai importanți exponenti ai mafiei, care au făcut o avere fabuloasă din aducerea si incinerarea gunoaielor în România sunt fratii Giosue si Ciro Castellano, nepotii Pupettei Maresca, prima femeie sefa din Camorra. Joshua Castellano este patronul clubului Bamboo din Bucuresti, locul in care copii de bani gata si de politicienii se distreaza. explicative) La Bamboo si-a facut practic biroul acum cativa ani si Elena Basescu, mezina presedintentului. Patronul Bamboo, Joshua Castelano, are relatii stranse in mediul politic, in politie si Garda Finaciara. Este intangibil pentru procurorii. Maine o sa va povestesc cum oamenii serviciilor de informatii, generali cu greutate, au lucrat pentru mafia italiana. O sa vedem cum politicienii au devenit milionari in euro, tot de pe urma mafiei…