DOSARUL ZILEI, episodul 60: Legătura dintre Elena Udrea şi Dosarul Flota VIDEO

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.

05 mai 2014, 09:13
DOSARUL ZILEI, episodul 60: Legătura dintre Elena Udrea şi Dosarul Flota VIDEO

Astazi am sa va prezint o serie de informatii cu adevarat incendiare despre modul in care functioneaza justitia din Romania. Personajele principale sunt presedintele Traian Basescu si Elena Udrea. Dupa cum stiti, exista un razboi in spatiul public dus impotriva presedintelui de adversarii sai politici, a se vedea comisia de control a terenurilor de la Nana sau afacerea gratierii de catre presedinte a avocatei Maracine, ce lucra pentru mafia imobiliara. Adversarii lui Basescu, de obicei il ataca cu gloante oarbe si in loc sa-i distruga imaginea il fac pe predesedinte, paradoxal, mult mai puternic. O sa incep dosarul de azi cu o poveste necunoscuta opiniei publice. Mergem in anul 2007. Presedintele Basescu fusese suspendat in urma loviturii puse la cale de Dan Voiculescu, PSD si de premierul de atunci Tariceanu. La DNA, se afla in faza cercetarilor dosarul Flota, in care Traian Basescu fusese trimis in judecata, alaturi de alte 80 de persoane, pentru vanzarea flotei comerciale a Romaniei. Dupa ce a ajuns presedinte la sfarsitului anului 2005, dosarul lui Basescu a fost blocat datorita imunitatii date de Constitutie.

Presedintele urmeaza sa fie cercetat in acest dosar in 2015, dupa ce pleaca de la Cotroceni. Cei 80 de coinculpati, unii dintre ei fiind prietenii de-o viata ai presedintelui, au avut ghinion si au fost cercetati in continuare de procurori pe parcusul anilor 2006 si 2007. Acest dosar nu a ajuns insa in instanta, pentru ca inculpatii au cerut sa se faca o noua expertiza contabila, pentru a demonstra ca nu exista nici un prejudiciu prin vanzarea flotei. In anii 2006 si 2007, la DNA a fost o adevarata revolutie, majoritatea procurorilor din timpul regimului Nastase au fost inlocuiti cu procurori tineri, adusi de obicei din provincie. Intamplara face ca, in anul 2006, o anume doamna procuror Carmen Simona Gruescu sa fie detasata de la Parchetul Tribunalului Mehedinti la structura centrala a DNA. Doamna Gruescu a primit pe mana dosarul Flota.

In data de 24 octombrie 2006, procurorul Simona Gruescu a decis sa admita, la cererea inculpatilor, o noua expertiza contabila in dosarul Flota. Procurorul Simona Gruescu a emis o ordonanta si a numit pe o anume doamna Carmen Caracas sa efectueze aceasta expertiza contabila. Timp de 9 luni, din ianurie si pana in septembrie 2007, expertul Carmen Caracas a lucrat la sediul DNA pentru a realiza expertiza contabila. In septembrie, a emis o un raport care arata ca nu exista prejudiciu in dosarul Flota. Cu alte cuvinte, Traian Basescu si cei 80 de inculpati nu au gresit cu nimic. Dosarul Flota a fost inchis. Apoi, dupa nici un an, procurorul Gruescu a obtinut gradul de procuror superior si s-a transferat de la DNA la Parchetul General, intre timp si-a schimbat numele prin casatorie. O prima intrebare: oare cum l-a ales procurorul Simona Gruescu sa faca expertiza Flota tocmai pe expertul Carmen Caracas? Avem un prim mister!!! Pe listele autorizate de experti contabili din Romania exista mii de nume. Cum s-a ajuns la numele ei si cine este de fapt Carmen Caracas? Este, atentie, tocmai o colaboratoare a Elenei Udrea si a fostului ei sot Dorin Cocos. Putem spune cat se poate de clar ca Elena Udrea si Carmen Caracas se cunosc foarte bine de multi ani, cel putin din anul 2002, la fel si Dorin Cocos, care a facut tranzactii cu aceasta doamna Caracas. Care sunt dovezile? In 2002, Elena Udrea si Dorin Cocos au desemnat-o pe experta Carmen Caracas sa se ocupe de lichidarea firmei Elan Group SRL. Acesta firma, infiintata de Udrea si de prietena ei Ana Maria Topoliceanu, administra un restaurant al familiei Udrea- Cocos. Fireste, lichidarea voluntara a unei firme presupune alegerea unui lichidator de incredere, Carmen Caracas fiind apropiata a familiei Udrea- Cocos. Cum se face ca aceasta doamna apare, dupa 5 ani, ca expertul care l-a salvat practic pe Traian Basescu in dosarul Flota? Un alt mister. Cel mai mare mister. Sa spunem ca povestea este doar o banala coincidenta: Elena Udrea, Dorin Cocos, procurorul Simona Gruescu si expertul Carmen Caracas nu au nicio legatura cu inchiderea dosarului Flota! Insa viata ne invata, ca in multe alte dosare penale din ultimii ani, ca nu exista coincidente. Exista doar fapte nedovedite inca…