DOSARUL ZILEI, episodul 77: GUSTUL TRĂDĂRII ÎN PNL ŞI PMP VIDEO

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.

05 iun. 2014, 06:40
DOSARUL ZILEI, episodul 77: GUSTUL TRĂDĂRII ÎN PNL ŞI PMP VIDEO

Iubesc tradarea dar ii urasc pe tradatori! Este maxima zilei in politica noastra de pe Dambovita. Tradarea pare a fi ocupatia de baza acum in partidul national liberal dar si la partidul lui Basescu, Miscarea Populara. Doua personaje de prim rang afla zilele acestea cat de mizerabila si fara onoare este politica romaneasca: Crin Antonescu si Elena Udrea. Ambii sunt tradati de oamenii pe care i-au promovat si ajutat. Nimeni nu a inteles de ce Crin a iesit precipitat si si-a anuntat retragerea din cursa pentru alegerile prezidentiale. Fusese dezgustat sa vada cum Klaus Iohannis, personajul pe care el l-a adus in PNL, pe care l-a facut prim vicepresedinte si l-a propus ca prim ministru in 2009, i-a bagat cutitul in spate. Iohannis a complotat impotriva lui Crin alaturi de cei mai apropiati colaboratori ai fostului sef PNL. Ce s-a intamplat de fapt? Iohannis trebuia sa preia conducerea PNL de la Crin si apoi sa-l sustina pe acesta in continuare drept candidat la presedintie al liberalilor.

In schimb, Iohannis si-a dat prin fax demisia din conducere PNL imediat dupa alegeri, a provocat un congres extraordinar pentru a fi ales presedinte al PNL, apoi si-a anuntat si candidatura la presedintie in locul prietenului sau Crin. I-a dat sah mat in 3 zile. Pus in fata tradarii evidente, profesorul de istorie Crin Antonescu, obisnuit cu astfel de intamplari istorice, s-a sinucis politic singur, in fata jurnalistilor, intr-o conferinta de presa ce va ramane, evident, in istorie. Cei care l-au ingropat pe Crin sunt o parte din baronii PNL, exact baronii care au avut cel mai mult de castigat de pe urma acestuia. Iohannis a fost sustinut in lovitura de palat de baronii Cristi Adomnitei, seful Consiliului Judetean Iasi, de Cristinel Bigiu, presedintele consiliului judetean Buzau, de Aristotel Cancescu, sef de judet la Brasov si de ardelenii Cornel Popa si Teodor Atanasiu, sefi si ei de judete, la Bihor – respectiv Alba. Primul tradator a fost Cristinel Bigiu, apropiatul lui Eduard Hellvig, fostul secretar general al PNL si prietenul lui Crin Antonescu. Acesti baroni s-au intalnit cu Klaus Iohannis inainte de alegeri si i-au explicat ca trebuie sa preia in forta PNL de la Antonescu si apoi sa-i blocheze candidatura la prezidentiale. Distrugerea politica a lui Crin Antonescu s-a suprapus cu un scandal de proportii in interiorul Partidului Micarea Populara, condus neoficial de Traian Basescu si Elena Udrea.

Dupa alegerile europarlamentare, in care Miscarea Populara a obtinut doar 6 la suta din voturi, “deontologii” – intelectuali din partid vor acum sa o scoata pe tusa pe Elena Udrea – cea care a facut imagine si campanie pentru PMP. Udrea ar vrea sa devina presedintele PMP si va candida la sefia partidului peste 2 zile. Insa deontologii- intelectuali vor sa-l impuna sef la PMP pe Adrian Papahagi, domnul grasut si jovial de la Cluj. Revolta impotriva lui Udrea este condusa de fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, cel care nu a reusit sa intre in Parlamentul European si care este suparat nevoie mare. Acest Baconschi a ramas somer politic dupa ce PDL a iesit de la guvernare in 2012. Baconschi este seful organizatiei PMP din sectorului 1 Bucuresti, alaturi de un anume Sergiu Diacomatu. Acest Diacomatu se plimba in masini de lux si a cheltuit sume importante in campania PMP, desi nu are nicio afacere la vedere. Diacomatu, care il sustine pe Baconschi, a fost vicepresedinte la autoritatea pentru restituirea proprietatilor in guvernarea Boc, unde s-au dat tunuri de sute de milioane de euro.

Pe lista de tradatori care ii vor capul Elenei Udrea, se inscrie si Daniel Funeriu, fostul ministru al Educatiei dar si, surpriza, Cristi Preda. Preda a obtinut pozitia de europarlamentar pe listele PMP, dupa ce Udrea a facut campanie electorala in disperare de cauza, sarind inclusiv cu parasuta de la 3000 de metri. Udrea este acuzata de deontologii- intelectuali din partidul lui Basescu de faptul ca ar fi tras in jos partidul prin iesirile publice si ca PMP ar fi putut obtine 10 la suta la alegeri. Presedintele Basescu este negru de suparare dupa scorul slab obtinut de Miscarea Populara si se gandeste serios sa o arunce peste bord pe protejata sa Elena. De aceea, l-a trimis la PMP pe Cristian Diaconescu, fostul sau consilier prezidential. Diaconescu a venit la sedintele partidului si asteapta sa fie propus drept candidat al PMP la alegerile prezidentiale. Cu aceasta ocazie, Udrea isi va incheia si ea cariera politica, alaturi de Crin Antonescu, tradati amandoi ca int-o telenovela sud americana. Politica bate filmul, numai in Romania!