Dosarul zilei, episodul 85: FILIALA PDL DE LA CONCURENŢĂ: POLITRUCI ŞI SINECURIŞTI

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.

19 iun. 2014, 06:38
Dosarul zilei, episodul 85: FILIALA PDL DE LA CONCURENŢĂ: POLITRUCI ŞI SINECURIŞTI

Va ma aduceti aminte de pactul de coabitare dintre presedintele Basescu si premierul Ponta pentru numirea procurorilor sefi? Ei bine, coabitarea revine la moda in Romania. Sistemul nostru democratic, si putin ticalos spun eu, face ca in anumite institutii cheie ale Statului sa poate fi numiti numai oamenii acceptati de presedintele tarii in colaborare cu Guvernul sau Parlamentul. De exemplu, zilele acestea se decide, de fapt se face un fel de concurs, pentru conducerea importantei institutii numite Consiliul Concurentei. Acest Consiliu al Concurentei este condus de un presedinte si de un colegiu din care fac parte mai multi membri numiti de Basescu, cu avizul Guvernului si al Parlamentului. Acest Consiliu se ocupa ca firmele din Romania sa nu faca intelegeri pe sub masa in detrimentul clientilor. Acest Consiliu al Concurentei poate da amenzi imense, in valoare de sute de milioane de euro, companiilor pe care le prind ca inseala oamenii. Aceste amenzi pot fi insa negociate. Va dati seama ce putere are de fapt seful acestui Consiliu al Concurentei! Seful acestei institutii este Bogdan Chiritoiu, baiatul de suflet si fostul consilier al presedintelui Basescu. Chiritoiu a fost numit in functie pe 5 ani in 2009 si i-a expirat mandatul zilele trecute. Foarte important, tot Chiritoiu organizeaza acum, din postura sa de sef, concursul de dosare pentru noua echipa de conducere a Consiliului Concurentei. Adica face concurs ca sa iasa el sef inca o data! De fapt, noua conducere este numita in urma unor negocieri politice mizerabile. Jocurile sunt facute de Basescu, asa cum spuneam, fara a carui semnatura nu se poate face nimic. Astfel ca, Bogdan Chiritoiu are sanse sa obtina inca un mandat de 5 ani in fruntea Consiliului Concurentei, in plina guvernare a PSD. Sa fie, nu-i asa, dreptate pana la capat! Chiritoiu, care pozeaza ca si baiat finut, mare specialist in economie, ar vrea acum sa scape de stampila sa de portocaliu. Sa se uite ca de fapt a fost facut sef in guvernarea PDL!

Daca studiezi cu atentie persoanele care au fost angajate la Consiliul Concurentei in mandatul lui Chiritoiu, gasesesti practic o adevarata filiala a Partidului portocaliu, Democrat si Liberal. Mana dreapta a lui Chiritoiu este un anume Bujor Teodoriu. Acesta provine din zona PDL si a fost si el consilierul lui Basescu, pana l-a tradat in favoarea lui Crin Antonescu in 2012. Un alt baiat care da din coate sa revina la conducerea Consiliului Concurentei este un anume Valentin Mircea, fost vicepresedinte al institutiei si fost avocat al lui Basescu. Valentin Mircea i-a fost consilier lui Basescu si la Primaria Capitalei. Ca o paranteza fie spus, salariile si indemnizatiile la Consiliul Concurentei sunt de ordinul a cateva mii de euro lunar. Bani multi si slujba la stat, in care poti sa dormi ani de zile fara sa te deranjeze nimeni. Astfel, PDL-isti scosi de la guvernare in 2012 si-au gasit locuri bune unde sa se ascunda. Astfel, Cristina Corut este fostul prefect de Bucuresti din guvernarea PDL. Corut face parte acum tocmai din comisia care alege noua conducere a Consiliului Concurentei, alaturi de George Anglitoiu, angajat si el al institutiei si fost vicepresedinte al PDL sector 6 Bucuresti.

Dan Picu este un alt portocaliu de la Consiliu si a fost angajat inainte la secretariatul general al guvernului, in mandatul lui Boc si Ungureanu. Adrian Comanescu ocupa functia de director la Consiliul Concurentei si vine tot de la secretariarul guvernului Boc si Ungureanu. In fine, doamna Elena Kleininger este o meritoasa sinecurista a PDL, ea a facut parte din conducerea Fondului de Contragarantare, iar acum este la Consiliul Concurentei. Toti acesti domni si doamne, in frunte cu Bogdan Chiritoiu, se ocupa in mare taina si in bataie de joc fata de opinia publica, de selectia viitorului plen de conducere a Consiliului Concurentei. Nimeni nu stie cine candideaza, ce calificare au candidatii si cine face de fapt concursul. Repet, o mare bataie de joc! Desi pare deja banal intr-o tara in care se fura minut cu minut, eu personal fac o sesizare cat se poate de publica domnilor procurori de la DNA. Pentru ca miroase de la o posta a frauda si a aranjament. Sau cine stie, faptul ca se mai fraudeaza un concurs intr-o institutie publica este deja prea putin pe marele front al luptei anticoruptie…