Dosarul zilei, episodul 97: Aspiranţi la prezidenţiale

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.

14 iul. 2014, 06:35
Dosarul zilei, episodul 97: Aspiranţi la prezidenţiale

Traim zi de zi un cosmar politic. Romania este un fel de balci al desertaciunilor. Sau o corabie a nebunilor. Va vine sa credeti sau nu dar exista nu mai putin de 15 personaje politice care spera sa candideze la presedintia Romaniei. Intr-o masura mai mare sau mica. Ati auzit bine! 15 canditati, si suntem doar in luna iulie!. O sa va prezint astazi si maine o lista completa a candidatilor acestei veri agitate, din care evident se vor detasa cativa candidati siguri pentru luna noiembrie.

O sa incepem cu pacaliciul national Dan Diaconescu. Cel care se asteapta sa fie condamnat la puscarie pentru santaj in dosarul penal binecunoscut! DD-ul ne ameninta de cativa ani ca va deveni presedinte. Acum, partidul poporului, in care Diaconescu nu are o functie oficiala, si care mai are 6 la suta in sondaje, a intrat la guvernare cu PSD. Si a inceput sa primeasca functii guvernamentale. Deci PPDD este cu ciolanul ciocoilor, vorba lui DD, in gura. Pacaliciul Dan Diconescu spune ca va juca finala prezidentiala cu Victor Ponta insa, daca totusi va candida, va fi folosit pe post de iepuras. DD urmeaza sa stranga in primul tur al alegerilor voturi pentru PSD, pe care sa le cedeze in turul doi. Undeva maxim 5 la suta. Urmeaza pe lista de candidati marele tribun Vadim Tudor, cel care a intrat in cursa prezidentiala intotdeauna in ultimii 20 de ani. Vadim va fi „furat” la vot ca de fiecare data, iar publicul va rade si va plange pe umerii tribunului distrus de mafia politica. Vadim poate lua si el un 3 la suta din voturi, pe care sa le duca tot la PSD. Mai ales ca, in campanie, Tribunul va tuna si va fulgera impotriva dictatorului Basescu, cel care a nenorocit tara! Mergem mai departe cu prezentarea candidatilor pe dreapta esicherului politic. Aici domneste un haos generalizat, care provoaca tuturor oamenilor intregi la cap hohote de ras. Imaginati-va 10 politicieni, altfel respectabili, cum isi dau lovituri la picioare pe sub masa crezand ca nu-i vede nimeni. Primul candidat „de dreapta” este neamtul Klaus Iohannis, noul sef PNL si primar la Sibiu.

Iohannis a lucrat toata viata la Stat si a devenit liberal acum 1 an, dupa ce a facut fara jena intelegeri cu toate partidele politice. Iohannis este impins in fata de baronii PNL Marian Petrache si Teodor Atanasiu, adevaratii sefi ai liberalilor. Baronii vor sa-l „curete” pe Iohannis cat mai repede. Daca prin miracol ajunge presedintele Romaniei, baronii liberali se viseaza la guvernare si scapa de el iar daca Iohannis pierde alegerile il arunca pe scari in decembrie. Ei, si in sfarsit, Crin Antonescu s-a trezit! Fostul sef al PNL ar vrea sa fie nominalizat, din nou, ca si candidat la presedintie in locul lui Iohannis. Fostul sau prieten, actual dusman, dupa ce neamtul i-a furat partidul. Antonescu este insa cel care personal a renuntat la candidatura acum o luna. Ce-o fi in capul lui Antonescu de fapt? Haos putin spus! Sustinatorii lui Antonescu spun ca acesta este singurul in stare sa-l bata pe Victor Ponta desi nu este clar de ce si cum! Oficial, liberalii ar fi trebuit sa-si desemneze prezidentiabilul in urma unor sondaje de opinie insa, spre rusinea lor, nu au bani sa le plateasca! Asta dupa ce au fost 2 ani la guvernare!

Cert este ca Antonescu nu vrea sa se faca aceste sondaje de opinie – unde el sta prost, mai prost ca Iohannis. Antonescu vrea ca o noua mare delegatie a liberalilor sa voteze candidatul, pentru a avea din nou sanse in fata lui Iohannis. In final, liberalii au decis ca vor face un fel de sondaj de opinie telefonic, adica un sondaj mai ieftin, asa ca pentru niste baieti saraci ce sunt. Si il vor desemna candidat pe Iohannis din pix, adica orbeste, fara sa se stie ce sanse reale are Iohannis sa devina presedinte! Insa povestea nu se termina aici. Deoarece, Iohannis, va intra in competitie la randul lui tot prin sondaje de opinie cu candidatul desemnat de PDL. Deci, un haos generalizat! Oficial, acesta este Catalin Predoiu. Iohannis se va bate cu PDL-istul Predoiu tot prin sondajele de opinie, care vor fi platite de data asta de Vasile Blaga, seful PDL, deoarece PDL pare un partid mai bogat decat PNL! In final, dupa saptamani intregi de certuri si sondaje, poate- poate vom avea un candidat! Maine continuam lista cu aspirantii la presedintia Romaniei, cu basistii si antibasistii ce intra in competitie!