Dosarul Zilei: Tinerii sinecurişti

Dosarul Zilei este o investigatie politica marca Silviu Manastire, un produs media unic in Romania, despre coruptia la varf, afaceri cu statul, tunuri de milioane de euro.

20 mai 2014, 08:16
Dosarul Zilei: Tinerii sinecurişti

Oare de ce majoritatea tinerilor politicieni care se afla la putere lucreaza la Stat? In ministere, pe la primarii, la diverse companii si institutii de stat? Oare nu sunt in stare sa-si gaseasca o slujba buna in companiile private? Sau sa-si faca ei singuri o afacere? De ce aleg tinerii politicieni sa lucreze pe salariile atat de mici de la stat? De unde au de fapt bani sa se intretina si sa faca si politica? Iar politica necesita bani multi, mai ales daca vrei sa candidezi de exemplu pentru parlamentul european. Astazi, am sa va prezint o lista lunga cu astfel de tineri, baieti si fete, care vor sa faca o cariera in politica si care se afla pe listele de candidati la europarlamentare ale PNL si PSD. Toti au primit slujbe la stat dupa de USL a ajuns la guvernare, toti sunt protejati de smecherii mai batrani din partide. PSD-ul este partidul care a promovat cei mai multi tineri la aceste alegeri europarlamentare. O decizie, care la prima vedere, pare a fi foarte inteligenta. Insa, ce te faci cand vezi ca floarea tinerimii PSD-iste este de fapt sinecurista la Stat? Viitorul PSD-ului sta in mainile unor baieti si fete a caror prime locuri de munca sunt cele pe care le-au primit de la partid. Partidul este in toate si in toti, vorba poeziei comuniste. Nu intamplator se spune ca atunci cand nu stii sa faci nimic te faci politician, ca sa-ti gasesti o ocupatie.

Incepem lista cu tinerii PSD-isti sinecuristi, candidati la Parlamentul European, cu tanara Claudia Ţapardel. Ea este consilier in consiliul general al Capitalei, functie politica obtinuta in 2012. Tanara Ţapardel a fost angajata la directia de asistenta sociala a primariei sectorului 3, condusa de psd-istul Robert Negoita, dar si la o firma ce apartine de primaria sectorului 5, condusa de inegalabilul Marean Vanghelie. Urmatorul tanar sinecurist care vrea la Bruxelles este Andi Cristea, de la Buzau, angajat ca si consilier la ministerul Afacerilor Externe dar si la Senatul Romaniei. Juniorul Andi este protejatul ministrului de Externe Titus Corlatean. Urmeaza pe lista PSD Victor Negrescu, vicepresedintele partidului din judetul Alba. El este angajat ca si consilier la camera Deputatilor si lucreaza si la Ministerul Economiei. A fost angajat si la departamentul pentru Energie, tot ca si consilier, in subordinea ministrului PSD-ist Constantin Nita, seful si protectorul sau pe linie de partid. Alti doi tineri candidati ce par a fi psd-isti de viitor, sunt Emilian Pavel si Gabriela Zoană. Pavel este director in cadrul ministerului Tineretului si Sportului, vicepresedinte al Tineretului social democrat din Oradea si protejatul ministrului Sanatatii, Nicu Banicioiu. Tanara Gabi Zoană este o prezenta diafana, ea este consilier local PSD in orasul Pitesti si director adjunct al Registrului National al Comertului, o importanta institutie de stat, aflata in subordinea ministerului Justitiei. Zoana a ajuns sefă la Registrul Comertului deoarece este prietena Silviei Mihalcea, PSD-ista care detine functia de director general al Registrul Comertului, o tanara de numai 34 de ani, fara experienta, dar fiica de procuror si protejata lui Viorel Hrebenciuc. Mihalcea si Zoană sunt obisnuite cu viata luxoasa a fetelor de bani gata. Mergem mai departe cu tinerii candidati, ambitii politice are si tanara blonda Alina Cazanacli. Ea candideaza din partea partidului conservator.

Alina are experienta de Bruxelles, deoarece a lucrat foarte aproape de europarlamentarul Sabin Cutas, protejatul lui Dan Voiculescu. Junioara Alina Cazanacli este directoare de cabinet si secretara la ministerul, evident, al Tineretului si Sportului. In partea cealalta, la Partidul National Liberal se remarca pe lista de candidati la europarlamentare tanarul gigolo Catalin Rotea din judetul Olt, un junior ce a ocupat functia de prefect al judetului la varsta de 29 de ani. La aceeasi varsta, Rotea a fost numit si seful Garzii de Mediu Olt, fara sa aiba vreo experienta relevanta. O alta tanara cu perspectiva este iubita- posibil viitoarea sotie a fostului ministru liberal Mihai Voicu. Se numeste Claudia Benchescu si este sefa studentilor liberali, desi nu mai este demult studenta. Bencheasca a fost angajata pe pile politice la ministerul Dezvoltarii si la autoritatea de supraveghere fiscala – ASF. Acum, Claudia doreste sa fie europarlamentar. O alta prezenta liberala apetisanta pe lista de europarlamentare este blonda Diana Stefana Nicolae din orasul Roman. Moldoveanca de 24 de ani este sefa in clubul studentilor liberali din judetul Neamt.
Fireste, toti tinerii de la PSD si PNL pe care i-ati vazut in imagini nu au nicio sansa sa fie alesi europarlamentari. Prezenta lor pe listele de candidati este strict de imagine, deoarece pozitiile eligibile au fost date smecherilor din partide. Insa, cu multa rabdare si periaj la adresa acestor sefi, si tineri nostri vor aveo o cariera de succes, la fel cum au procedat si altii inaintea lor..