Două aeronave au plecat în Muntenegru. Românii răniţi se întorc în ţară

Două avioane româneşti au plecat spre Muntenegru de unde îi vor prelua pe răniţii din teribilul accident de duminică seara. 29 de români sunt în spitalele din Podgorica şi mulţi dintre ei se vor întoarce astăzi acasă. Guvernul vrea să declare miercuri zi de doliu pentru cei 18 români care şi-au pierdut viaţa în accidentul din Muntenegru.

25 iun. 2013, 05:33
Două aeronave au plecat în Muntenegru. Românii răniţi se întorc în ţară

Două aeronave militare au plecat spre Muntenegru pentru a aduce în ţară românii răniţi. La bordul acestora se află 11 medici şi 11 asistenţi SMURD şi cinci angajaţi ai MApN. Aceştia sunt coordonaţi de Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti şi purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca.

Marţi, de la ora 5.00, SMURD a adus toate echipamentele şi materialele sanitare necesare răniţilor. Avioanele se vor întoarce la Baza 90, de unde răniţii vor fi preluaţi de echipaje SMURD şi transportaţi la mai multe spitale din Capitală: Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar – Arseni”, Spitalul de Urgenţă Elias, Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie în Muntenegru, duminică după-amiază. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala Muntenegrului.

VEZI ŞI: Femeie cu opt rude în AUTOCARUL MORŢII: La telefon ni s-a spus că sunăm prea des. Nu mai am speranţe

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, aflat la Podgorica, va decide dacă dintre răniţi sunt şi unii care nu pot fi transportaţi.

Reprezentantul spitalului de la Podgorica a precizat, la rândul său, că patru dintre pacienţii de la terapie intensivă respiră cu ajutorul aparatelor şi, deşi au funcţii vitale stabile, sunt încă în pericol.

AFLĂ: MĂRTURII din autocarul GROAZEI: Şoferul era în depăşire şi avea viteză mult peste limită

Pasagerii decedaţi vor fi repatriaţi ulterior, după încheierea formalităţilor, trupurile neînsufleţite urmând să fie transportate de Ministerul de Interne în localităţile de reşedinţă, dacă nu se impune să fie predate unor instituţii ale statului, a anunţat ministrul de Interne, Mircea Duşa.