Două arme şi 500 de proiectile au fost ridicate de poliţişti de la persoane suspectate de contrabandă

Poliţiştii specializaţi în arme, explozivi şi substanţe periculoase au ridicat două arme şi 500 de proiectile, în urma a trei percheziţii efectuate pe raza localităţii Pesac, judeţul Timiş, la persoane bănuite de contrabandă cu arme.

18 iul. 2014, 13:00
Două arme şi 500 de proiectile au fost ridicate de poliţişti de la persoane suspectate de contrabandă

Percheziţiile fac parte dintr-o acţiune de verificare dispusă de şeful Poliţiei Române în judeţele limitrofe frontierei cu statele non-UE, potrivit Agerpres.

Doi tineri, ambii în vârstă de 25 de ani, sunt bănuiţi că ar fi achiziţionat din Bulgaria şi ar fi introdus în ţară 12 arme neletale, pe care ulterior le-ar fi valorificat.

La domiciliile acestora, poliţiştii au depistat două arme neletale, 500 de proiectile şi patru cartuşe letale, deţinute ilegal, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele celor în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara.

Din dispoziţia şefului Poliţiei Române, în perioada 16-19 iulie, pe raza judeţelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, respectiv Satu-Mare, Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Timiş, precum şi pe raza de competenţă a Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Timiş, Cluj şi Iaşi, poliţiştii acţionează, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor ilegale şi impunerea legii, se precizează în comunicat.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri.