Două bombardiere ruseşti, interceptate de avioane de luptă franceze în zona Canalului Mânecii

Două avioane de vânătoare franceze au interceptat două bombardiere ruseşti TU-160, deasupra Canalului Mânecii, în apropiere de coastele Franţei, a dezvăluit şeful de Stat Major al Aviaţiei Militare franceze.

08 mart. 2016, 11:57
Două bombardiere ruseşti, interceptate de avioane de luptă franceze în zona Canalului Mânecii

Incidentul s-a petrecut în data de 17 februarie, în apropiere de coastele Franţei.”Bombardierele au decolat din Rusia (…) şi au fost observate deasupra Canalului Mânecii, în dreptul coastelor franceze”, a explicat generalul fancez Andre Lanata, şeful Statului Major al Armatei Aerului, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii, scrie presa franceză.  

Bombardierrele ruseşti de tipul TU-160 au fost interceptate de către bombardierele franceze în apropierea coastelor Franţei. Bombardierele „au rămas în apele internaţionale, au făcut un semiîntoarcere înainte de a se îndrepta spre spaţiul aerian francez, unde au fost interceptate de avione de luptă Rafale şi Miraje „, a mai precizat Lanata.

Citeşte şi Marea Britanie, în ALERTĂ: Avioane de luptă ridicate de la sol. Bombardiere ruseşti vizează spaţiul aerian britanic

Asemenea „demonstraţii de forţă” ale Rusiei în apropierea unor ţări ale NATO se petrec foarte rar. „Fac parte din gesticulările ruse (…) nu sunt ceva frecvent”, a mai spus Lanata,

În ianuarie 2015, două avioane de luptă franceze, Mirage 2000 şi un avion Rafale au fost mobilizate pentru a intercepta două bombardiere ruse TU-95 Bear care zburau deasupra Canalului Mânecii.