Două BOMBE în stare de funcţionare, descoperite de doi copii într-un râu din Bacău

Două bombe în stare de funcţionare au fost descoperite în albia unui râu din judeţul Bacău de către doi copii care se aflau la scăldat. Proiectilele au fost ridicate în condiţii de siguranţă de către pirotehnişti.

22 aug. 2013, 14:47
Două BOMBE în stare de funcţionare, descoperite de doi copii într-un râu din Bacău

Cele două proiectile perforante, de calibru 57 milimetri, au fost găsite de cei doi băieţi în albia râului Trotuş, în localitatea băcăuană Goioasa, în timp ce se aflau la scăldat, relatează Mediafax.

Ulterior, cei doi copii au fugit spre sat şi au anunţat primul localnic care le-a ieşit în cale, acesta sunând la numărul de urgenţă 112 şi solicitând intervenţia pirotehniştilor.

„În urma sesizării primite, echipa pirotehnică deplasată în zonă a desfăşurat misiunea specifică de asanare, cele două proiectile fiind ridicate în condiţii de siguranţă şi transportate la un depozit special amenajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău. Evident, copiii au fost expuşi pericolului, având în vedere că aceste elemente de muniţie, în ciuda faptului că provin din timpul conflictelor militare desfăşurate în timpul războaielor mondiale, sunt în stare de funcţionare”, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Alte două elemente de muniţie, un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri şi o bombă de aruncător de calibru 82 milimetri, au fost ridicate de pirotehnişti şi din localitatea băcăuană Rădeana, acestea fiind descoperite de muncitorii unei firme de construcţii în timpul reabilitării unui pod.