Două cazuri noi de copii cu sindrom hemolitic uremic

Publicat: Sâmbătă, 14 Mai 2016 11:33 // Actualizat: Sâmbătă, 14 Mai 2016 11:33 // Sursa: romaniatv.net

La o lună după ce ultimul copil cu sindron hemolitic uremic, dintre cei care s-au îmbolnăvit la începutul anului, a fost externat, apar două noi cazuri.

Ministerul Sănătăţii a fost informat cu privire la două cazuri de copii diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic (SHU) din Argeş şi Bacău, se arată într-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Copilul din Argeş, în vârstă de 1 an şi 8 luni, este internat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" şi este supus procedurilor de dializă peritoneală.

Citeşte şi: Fetiţă cu sindrom hemolitic uremic din Argeş, transferată la Bucureşti

Copilul din Bacău, în vârstă de 1 an şi 2 luni se află în prezent internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, nu este supus procedurilor de dializă peritoneală, dar are aplicat cateter.

În ambele cazuri, DSP Argeş şi DSP Bacău au declanşat anchete epidemiologice, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte importanţa măsurilor de prevenţie, în special respectarea igienei personale, procurarea alimentelor din surse autorizate, ambalate corespunzător. Specialiştii MS recomandă achiziţionarea produselor pasteurizate în cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandând spălarea corespunzătoare a fructelor şi legumelor, dar şi tratamentul termic al alimentelor atunci când se impune.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii bolnavi Ministerul Sănătăţii sindrom hemolitic uremic
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mai 11:56
... La o lună după ce ultimul copil cu sindron hemolitic uremic, dintre cei care s-au...
14 mai 11:47
...hemolitic uremic, dintre cei care s-au îmbolnăvit la începutul anului, a fost externat, apar două noi cazuri. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
14 mai 11:37
...s-au îmbolnăvit la începutul anului, a fost externat, apar două noi cazuri. Citește mai departe… Citeste mai departe: Două cazuri noi de copii cu sindrom hemolitic uremic ...
1
EUR
4.8338
RON
08 Apr
noapte 3 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H