Două CUTREMURE s-au produs în Marea Egee

Două cutremure au lovit, sâmbătă, insula grecească Kos într-un interval de câteva minute, la doar o zi după seismul cu magnitudinea de 6,7 pe scara Richter produs în Marea Egee, în urma căruia au murit două persoane, potrivit The Independent.

22 iul. 2017, 20:49
Două CUTREMURE s-au produs în Marea Egee

Primul cutremur, care a avut magnitudinea de 4,4 pe scara Richter, a fost urmat de o a doua replică la doar 16 minute distanţă ce a avut magnitudinea de 4,6, informează Institutul de Geodinamică din Atena.

Prima mişcare telurică a fost cea mai apropiată de insula Kos, producându-se la doar 20 de kilometri de insulă şi la o adâncime de 10 kilometri.

Turiştii şi locuitorii speriaţi s-au adunat în piaţa centrală a oraşului, cât mai departe de orice clădire ce ar putea reprezenta un pericol. Până în acest moment nu s-au raportat victime.

Mişcările seismice de sâmbătă reprezintă replici ale cutremurului de vineri din Mareea Egee ce s-a produs la suprafaţă, având magnitudinea de 6,7. În urma acestuia două persoane au murit după ce acoperişul unui bar din insula Kos s-a prăbuşit, iar alte 500 de persoane au fost rănite.

Citeşte şi Un cutremur puternic a zguduit Turcia şi Grecia – două persoane au murit şi 200 au fost rănite. Seismul, urmat de tsunami VIDEO