Două femeie din Singapore, date dispărute, au fost găsite într-un sat din Oltenia

Tânără din Singapore și mama sa, date dispărute de 10 zile, au fost găsite la Vulturești, Olt, la un tânăr pe care l-au cunoscut pe internet.

02 feb. 2016, 16:47
Două femeie din Singapore, date dispărute, au fost găsite într-un sat din Oltenia

Cele două au venit în România fără a anunța familia, astfel că tatăl fetei le-a dat dispărute, alertând autoritățile.

Ministerul Afacerilor Externe din Singapore a contactat autorităţile române pentru ca acestea să ofere ajutor familiei pentru găsirea celor două femei. Ele au fost identificate marţi la Vulturești, informație confirmată de surse IPJ Olt.

„Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili dacă au fost victimele vreunei infracţiuni şi împrejurările în care au ajuns în localitatea din Olt”, a declarat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, potrivit libertatea.ro.

Primarul din localitate, spune că cele două îl cunoscuseră pe o reţea de socializare pe tânăr. „Nu se cunoaşte prea bine povestea, cum au ajuns aici, dar se pare că s-au cunoscut pe internet. Acum au venit cei de la poliţie să verifice ce este cu ele”, a declarat primarul din Vultureşti, Gheorghe Treanţă.

Yap Lay Leng a luat cu ea bani cash şi patru librete de bancă, ce conţineau economii în valoare de cel puţin 40.000 de dolari, venind în România cu mama sa, Foo Li Kheng, în vârstă de 61 de ani. Ele au cumpărat biletele de întoarcere pentru data de 16 aprilie.

Conform autorităţilor, femeile au venit să vadă zăpada şi să se plimbe în România, curioase în urma discuţiilor purtate cu tânărul român pe internet.

Ministerul Afacerilor Externe a sesizat autoritățile de poliție, care au în competenţă gestionarea unor astfel de cazuri, în legătură cu situația celor două persoane din Singapore. Rezultatul investigaţiilor specifice va fi comunicat autorităților din Singapore pe calea cooperării polițienești internaționale, prin Interpol.