Două fetițe au fost date dispărute în Dunăre. Operațiune de salvare disperată cu bărci și elicopter SMURD

Două fetițe 11 și 12 ani, din comuna Isaccea, Tulcea, au fost date dispărute în Dunăre. Scafandrii și un echipaj aerian fac investigații.

21 iun. 2021, 18:37
Două fetițe au fost date dispărute în Dunăre. Operațiune de salvare disperată cu bărci și elicopter SMURD

Două fetițe, surori, de 11 și 12 ani, au fost date dispărute în Dunăre, în zona localității Isaccea, Tulcea. Potrivit ISU Tulcea, autoritățile au fost alertate la ora 16.10. Potrivit ultimelor informații, una dintre copile ar fi căzut în apă, iar sora ei a sărit după ea, ca s-o salveze.

La locul incidentului au ajuns șapte subofițeri cu o autospecială de transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Tulcea, precum și un echipaj SAJ Tulcea. Un elicopter SMURD este de asemenea împlicat în operațiunea de salvare a fetițelor.

Două fetițe au fost date dispărute în Dunăre, la căutări participă și localnicii

„În cursul zilei de azi, 21 iunie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la faptul că două fetițe (aproximativ 11 și 12 ani) ar fi intrat în apele Dunării în apropierea portului Isaccea și nu au mai ieșit.  Din primele verificări a reieșit că minora de 11 ani ar fi alunecat și a căzut în apă, iar cea de-a doua ar fi intrat după ea pentru a o scoate la mal.
La fața locului s-au deplasat două echipaje de poliție din cadrul IPJ Tulcea, Poliția Transporturi și lucrători din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o autospecială transport scafandri, o barcă pneumatică și o ambulanță SMURD. De asemenea, a fost solicitat sprijinul unui echipaj aeromedical de la SMURD Galați. La căutări participă și localnicii cu o ambarcațiune.”, se arată într-un comunicat al autorităților, conform Antena 3.