Două fetiţe din Republica Moldova, găsite abandonate într-o localitate din judeţul Vaslui

Două surori în vârstă de un an, respectiv opt ani, din Republica Moldova, au fost găsite abandonate în localitatea vasluiană Sărăţeni, după ce mama lor le-a lăsat încă din luna martie a acestui an în grija comunităţii locale.

19 iun. 2013, 17:45
Două fetiţe din Republica Moldova, găsite abandonate într-o localitate din judeţul Vaslui

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgenţă în localitatea Sărăţeni, unde două fetiţe au fost abandonate şi lăsate fără supraveghere de către mama lor, o femeie din Republica Moldova, încă din luna martie a acestui an, scrie Mediafax.

Lăsate în comunitatea de unde se presupune că ar proveni concubinul femeii cu care aceasta a fugit în Republica Moldova, fetiţele au trăit din mila comunităţii în ultimele trei luni, fără a avea un adăpost al lor.

În cele din urmă, la sesizarea şcolii din Sărăţeni, cele două surori, înfometate şi aflate într-o stare deplorabilă, au fost preluate şi internate în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad.

„Pe toată perioada celor trei luni de când au fost abandonate, copila de opt ani şi-a asumat şi rolul de mamă în raport cu sora ei în vârstă de un an. Acum urmează să facem o evaluare psiho-socială a celor două fetiţe şi, totodată, să stabilim identitatea lor în vederea demarării procedurilor de repatriere în Republica Moldova”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Ionuţ Dănilă.

Autorităţile din oraşul vasluian Murgeni, în componenţa căruia se află şi suburbia Sărăţeni, au încercat în repetate rânduri să ia legătura cu mama celor două surori, tentative eşuate de fiecare dată. Potrivit autorităţilor, din martie 2013, de când fetiţele au fost abandonate, nimeni nu s-a mai interesat de soarta lor.

Citeşte şi Minore din Moldova, obligate de părinţi să se prostitueze