Două filme româneşti la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Bruxelles

Documentarele lui Marius Iacob şi Dieter Auner au fost selectate în competiţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Documentar Millenium de la Bruxelles.

06 iun. 2013, 15:51
Două filme româneşti la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Bruxelles

Potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Român (ICR) Bruxelles, tema festivalului – „Totul de vânzare” – abordează tendinţele societăţii actuale de a transforma orice în „produs”: corpul uman, sentimentele, temerile, chiar şi idealurile, scrie agerpres.ro.

„24 găleţi, 7 şoareci, 18 ani” (2012) în regia lui Marius Iacob aduce în prim-plan o familie de mineri care visează să câştige la loterie, dar a cărei viaţă liniştită este întreruptă de nişte turişti curioşi.

„Pe drumuri neumblate” (2011) în regia lui Dieter Auner este o coproducţie româno-irlandeză despre saga românilor în Occident după aderarea României la Uniunea Europeană. Un tânăr cioban renunţă la îndeletnicirea sa tradiţională pentru a emigra în Germania.

Dieter Auner va fi prezent la Bruxelles.

Festivalul Internaţional de Film Documentar Millenium a devenit cel mai mare eveniment cinematografic dedicat peliculelor documentare în Belgia. A cincea ediţie, care se desfăşoară în perioada 31 mai – 9 iunie, programează peste 100 de filme documentare, din mai bine de 50 de ţări.

Vor fi organizate mai multe retrospective, secţiuni dedicate genului documentar şi dezbateri în trei locuri importante din Bruxelles: Flagey, cinema Vendome şi Centrul de Arhitectură şi Peisaj (CIVA).

Institutul Cultural Român Bruxelles este pentru prima oară partener al Festivalului Millenium de la Bruxelles.

Citeşte şi Festivalul Filmului European s-a deschis la Bucureşti