CULMEA FALIMENTULUI. Două mari firme din România se bat prin tribunale fără să vrea

Pe rolul instanţelor din Bucureşti şi Oradea există mai multe cereri de deschidere a procesului de insolvenţă înaintate de grupul Lafarge împotriva Succes Nic Com, companie care operează fostele magazine PIC. Ambele societăţi susţin însă că nu au avut niciodată relaţii contractuale.

09 feb. 2012, 11:08
CULMEA FALIMENTULUI. Două mari firme din România se bat prin tribunale fără să vrea

Unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, Grupul Lafarge şi societatea Succes Nic Com deţinută de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcină şi care operează fostele magazine PIC se “bat” prin tribunale fără să vrea. O terţă persoană a introdus pe rolul instanţei o cerere de faliment, iar acum ambele companii caută să vadă despre cine este vorba.

De la începutul acestei luni, pe rolul Tribunalului Bucureşti şi pe cel al Tribunalului Oradea au fost înregistrate trei cereri de deschidere a procesului de insolvenţă formulate de firme aparţinând grupului Lafarge- Lafarge Agregate Betoane, Cariere Plus SRL şi Lafarge Romcim Bucureşti-în calitate de creditori împotriva debitorului Succes.

Contactate de RTV.NET, ambele societăţi au declarat însă că nu au avut relaţii contractuale. „Nu am iniţiat o astfel de acţiune împotriva agentului economic menţionat. De altfel, confirmăm că nu avem relaţii comerciale cu această societate (Succes Nic Com SRL n.red)”, ne-au declarat oficialii Lafarge. Potrivit acestora, Lafarge a aflat de aceste cereri de pe site-ul Tribunalului Bucureşti, respectiv Oradea, şi le consideră ilegale. Mai mult, în acest sens, compania va sesiza organele abilitate pentru a afla cine este de fapt în spatele acestor acţiuni.

La rândul lor, reprezentanţii Succes Nic Com, ne-au declarat că „cele două societăţi nu au avut şi nici nu au niciun fel de relaţii comerciale, din care se pot naşte eventuale debite”. „Am luat legătura cu Managerul Departamentului juridic al Lafarge Agregate Betoane S.R.L., care ne-a comunicat că nu are cunoştinţă de promovarea unei asemenea cereri, având în vedere faptul că nu au existat şi nu există relaţii comerciale între cele două societăţi. Aflând de existenţa acestei cereri, am fost la Tribunalul Bucureşti pentru a studia dosarul, dar ni s-a comunicat faptul că vom putea avea acces la dosarul cauzei doar după două săptămâni de la data depunerii cererii. În aceste condiţii, considerăm cererea de deschidere a procedurii insolvenţei doar o încercare a unei persoane rău-intenţionate de discreditare a societăţii noastre, făcută în scopul prejudicierii imaginii acesteia. Vom face toate demersurile ce se impun pentru apărarea imaginii Companiei şi acoperirea prejudiciilor create societăţii noastre”, au declarat pentru RTV.NET oficiali ai Succes NicCom.

Potrivit Tribunalului Bucureşti, unde s-a înregistrat prima cerere de deschidere de insolvenţă formulată de Lafarge Agregate Betoane împotriva Succes Nic Com, dosarul respectiv a fost predat judecătorului sindic pentru a dispune măsuri privind citarea părţilor pentru primul termen de judecată, stabilit pentru 2 mai anul curent. „La data de 02.02.2012 a fost expediată prin fax şi primită la faxul Secţiei a VII-a Civilă, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei adresată Tribunalului Bucureşti şi formulată de creditorul Lafarge Agregate Betoane SA, împotriva debitorului SC Succes Nic C0m SRL, pentru o creanţă 2.107,670 lei, reprezentând contravaloare produse-agregate şi betoane, pentru care s-a emis factura fiscală din data de 11.07.2011. De asemenea, Secţia a VII-a Civilă a mai constatat faptul că la cererea de deschidere a procedurii nu s-a ataşat nici un document în susţinerea acesteia şi nu s-a făcut dovada achitării taxei judiciare de timbru şi a timbrului judiciar. Acţiunea este semnată de Federico Carlo Francesco Tonetti – Preşedinte al CA. – Director General şi este ştampilată”, ne-au declarat reprezentanţii Tribunalului Bucureşti.

Succes Nic Com a prealuat în vara anului trecut hypermarketurile Pic, deținute inițial de Corneliu Penescu, fost finanțator al echipei de fotbal FC Argeș, pe care le-a rebranduit ulterior în “Succes”. Primul Pic rebranduit a fost inaugurat la Pitești, iar în decembrie anul trecut, compania a redeschis la Craiova și cea de-a doua unitate Pic a rețelei. Succes deține totodată și o rețea de magazine de proximitate formată din peste 150 de unități în nouă județe ale țării. Compania mai are activități și în industria panificației, a exploatării forestiere, panificației și deșine mai multe benzinării.