Două medalii de aur şi patru medalii de argint obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

Elevii români au obținut două medalii de aur și patru medalii de argint la a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe (IJSO), desfăşurată în perioada 3-12 decembrie, în Qatar (Doha).

11 dec. 2019, 15:43
Două medalii de aur şi patru medalii de argint obţinute de elevii români la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori

Olimpicii români laureați cu aur sunt Ioana Mădălina Cărăuș, elevă în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București și Vlad Ștefan Oros, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara).

Medalii de argint au luat Raisa Axenie, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, Ștefan Eduard Doliș, elev la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău, Mircea Andrei Țop, elev în clasa a X-a, la Colegiul Național „Decebal” din Deva și Vlad Iova, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Emanoil Gojdu” din Oradea.

O medalie de argint şi una de bronz pentru echipa României la competiţia mondială de robotică FIRST Global Challenge

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan, responsabil pentru disciplina chimie, profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, Traian Șaitan, responsabil biologie, inspector general MEC și Victor Păunescu, responsabil fizică, profesor la Colegiul Național „Octav Onicescu” din București.

În calitate de observator a participat Adriana Simona Popescu, inspector în cadrul ISJ Constanța.

Structura Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori implică susținerea a trei probe: două probe teoretice individuale și una practică – experiment/laborator, pe echipe, formate din 3 elevi, cu subiecte din trei discipline – chimie, fizică și biologie.

La ediţia din acest an au participat peste 400 de elevi din 70 de ţări.