Două minute de întârziere au salvat viaţa unui bărbat care trebuia să fie la bordul avionului prăbuşit în Etiopia

La bordul aeronavei Boeing 737 Max8 al Ethiopian Airlines, prăbușit duminică în apropiere de Addis Abeba, se aflau 157 de persoane. Dar potrivit fișei de îmbarcare alți doi bărbați aveau bilete cumpărate pentru acest zbor, însă nu au mai ajuns să urce în avion.

11 mart. 2019, 11:54
Două minute de întârziere au salvat viaţa unui bărbat care trebuia să fie la bordul avionului prăbuşit în Etiopia

Unul dintre cei doi pasageri care au supraviețuit este Ahmed Khalid. Acesta călătorea de la Dubai la Addis Abeba și tebuia să se îmbarce apoi în zborul fatidic spre Nairobi, scrie libertatea.ro.

„Mergeam de la Dubai la Addis Abeba și apoi de la Addis Abeba la Nairobi, dar din cauza întârzierii zborului din Dubai am pierdut cel de-al doilea zbor. Când am ajuns în Addis Abeba, mi-au spus că l-am ratat pe primul și că trebuie să aștept următorul zbor spre Nairobi”, a povestit Khalid.

Citeşte şi Boeing prăbuşit în Etiopia. Cele două cutii negre ale avionului au fost găsite

El a mai spus că al doilea zbor spre Nairobi avea întârziere și nimeni nu înțelegea ce se întâmplă, iar când a aflat de accident și-a dat seama că el trebuia să fie la bordul avionului prăbușit. La fel ca Ahmed Khalid, care a scăpat cu viață datorită întârzierii zborului de la Dubai, un alt pasager grec, nu a ajuns la bordul aeronavei prăbușite. Într-o postare pe Facebook, Antonis Mavropoulos, a arătat o fotografie cu biletul său și a spus că a fost „ziua lui norocoasă”, scrie BBC News.

Mavropoulos povestește că a ajuns la poarta de îmbarcare cu două minute după ce s-a închis și nu i s-a permis să mai urce în avion. „Eram nervos că nimeni nu m-a ajutat să ajung la poarta la timp. Am văzut ultimii pasageri cum intrau în tunel. Dar acum sunt recunoscător pentru că sunt în viață”, a povestit grecul în postarea sa de pe Facebook.