Două noi tulpini mutante „îngrijorate” de COVID-19, identificate în Marea Britanie

Una dintre noile variante, identificată pentru prima dată la Bristol, a fost desemnată o „variantă îngrijorătoare” de către New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (Grupul consultativ pentru amenințări cu virusul respirator nou și emergent - NERVTAG).

10 feb. 2021, 23:42
Două noi tulpini mutante „îngrijorate” de COVID-19, identificate în Marea Britanie

Două noi tulpini mutante de COVID-19 au fost identificate în Marea Britanie. Dintre ele, una este cosiderată „îngrijorătoare”. Cealaltă, identificată pentru prima dată la Liverpool, a fost desemnată drept o „variantă în curs de anchetă” de către grup.

Reprezentanți ai Public Health England au anunțat că au un „grad ridicat de încredere că vaccinurile vor funcționa împotriva variantelor”, inclusiv varianta îngrijorătoare din Bristol.

Până în prezent, în Marea Britanie au fost descoperite 76 de cazuri ale celor două tulpini noi.

Din varianta Kent – prima tulpină mutantă identificată în Marea Britanie – care are o răspândire rapidă, există acum 51.550 de cazuri în UK.

De asemenea, conform itv.com, în Marea Britanie au mai fost diagnosticate cel puțin 170 de cazuri ale variantei sud-africane de COVID-19 și 24 de cazuri cu tulpina mutantă din Brazilia.

Două noi mutaţii ale SARS-COV-2 au fost descoperite în Marea Britanie

Ministrul englez al sănătăţii spune că progamul de testare trebuie continuat, pentru ca noile tulpini să nu distrugă tot ceea ce vaccinul a făcut.

„Nu trebuie să lăsăm noua tulpină să distrugă toată treaba pe care o face vaccinul, pentru a proteja oamenii. Acum, prima linie de apărare este de a identifica şi de a suprima noile tulpini agresive, oriunde se găsesc. În acelaşi timp, de când au apărut noile tulpini anul trecut, am lucrat la modul în care vaccinurile pot fi utilizate, pentru a le combate.”, a declarat Matt Hancock, ministrul sănătăţii al Marii Britanii.

Citeşte şi: Măştile duble sau ajustate oferă o protecţie sporită contra COVID-19