Două persoane au murit după ce au inhalat monoxid de carbon în crame improvizate în beciuri

Doi băcăuani au murit şi alţi doi au ajuns la spital în stare gravă după ce au inhalat monoxid de carbon emanat ca urmare a fermentaţiei vinului în cramele improvizate în pivniţele propriilor locuinţe.

21 oct. 2013, 17:30
Două persoane au murit după ce au inhalat monoxid de carbon în crame improvizate în beciuri

Un bărbat din comuna Gârleni, în vârstă de 47 de ani, a decedat, luni, cu toată intervenţia unui nepot, care în tentativa sa de a-şi salva unchiul s-a intoxicat şi el, fiind transportat la spital având respiraţia deficitară, a declarat pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al spitalului judeţean de urgenţă din Bacău, Mirela Romaneţ.

La sfârşitul săptămânii trecute murise şi o bătrână de 74 de ani din satul Tescani, comuna Beresti-Tazlau, iar soţul ei, 80 de ani, a fost internat în spital în stare acută în urma inhalării de gaz toxic în timp ce aşezau vinul în butoaie.
În ambele cazuri victimele au fost descoperite, întâmplător, de rude, eforturile medicilor din spitalelor din Bacău, respectiv Moineşti de a le salva vieţile nereuşind decât pentru două dintre acestea.

În ultimii cinci ani alte şase persoane din judeţul Bacău şi-au pierdut viaţa în aceleaşi condiţii în beciurile caselor unde se aflau butoaie cu vin în fermentaţie.

Citeşte şi O femeie a murit, alta se află în comă, după ce au fost intoxicate cu monoxid de carbon