Două persoane care încercau să vândă peste două kilograme de cocaină în discotecile din Capitală au fost arestate

Două persoane care au introdus în ţară 2,2 kilograme de cocaină, valorând 220.000 de euro pe piaţa neagră, în vederea comercializării la petreceri private şi în discoteci din Bucureşti au fost arestate preventiv, anunţă procurorii DIICOT.

02 feb. 2017, 14:54
Două persoane care încercau să vândă peste două kilograme de cocaină în discotecile din Capitală au fost arestate

Tribunalul Bucureşti a dispus, în 30 ianuarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor două persoane, după ce fuseseră reţinute în 29 ianuarie, arată DIICOT.

Ambele sunt acuzate de trafic ilicit de droguri de mare risc.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, unul dintre inculpaţi a introdus pe teritoriul României, pe la Nădlac, pe cale rutieră, din Spania, cantitatea de 2.218,13 grame cocaină, o parte disimulată într-un aparat de sudură tip autogen, pe care ulterior a transportat-o la Piteşti.

„S-a reţinut că inculpatul B.V.V. a traficat cantitatea de droguri de mare risc la instigarea inculpatului I.M.A., care i-a solicitat să introducă cocaina pe teritoriul României, să o transporte ulterior până în Bucureşti, unde i-a predat acestuia drogurile de mare risc”, spun anchetatorii, potrivit news.ro.

Ei mai arată că, în 29 ianuarie, în jurul orelor 02.20, inculpatul I.M.A. a fost prins în flagrant în Bucureşti, deţinând drogurile menţionate.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că inculpatul I.M.A. era implicat pe lângă activităţile infracţionale de trafic internaţional de droguri de mare risc (cocaină) şi în activităţi de trafic ilicit de droguri de mare risc, constând în comercializarea de cocaină la preţuri cuprinse între 350-400 lei/gram, îndeosebi cu ocazia unor petreceri private, dar şi cu prilejul întâlnirilor din diferite discoteci din Bucureşti”, spun procurorii.

Ei susţin că valoarea cocainei confiscate, „de foarte bună calitate”, ar fi fost pe piaţa neagră de aproximativ 220.000 de euro (100 de euro pe gram).