Două persoane care transportau carne de porc în zona localităţilor cu focare de pestă porcină au fost prinse de autorităţi

Publicat: Duminică, 09 Septembrie 2018 09:47 // Actualizat: Duminică, 09 Septembrie 2018 09:47 // Sursa: romaniatv.net

DSVSA Buzău a depistat două persoane care transportau carne de porc, în zona localităţilor unde sunt focare de pestă porcină africană, transportul acestui tip de produse fiind interzis. În judeţul Buzău sunt confirmate 3 focare de pestă la Lunca, Pănătău şi Puieşti.

Medicii sanitar veterinari au descoperit în filtrul instituit la Padina un bărbat din Vălenii de Munte care transporta din judeţul Ialomiţa - unde de au fost confirmate cazuri de pestă - către domiciliu un porc viu de aproximativ 15 kg, fără documente de provenienţă şi elemente de identificare.

Animalul a fost eutanasiat de către o echipă a DSVSA Buzău şi, după decontaminare, a fost transportat şi incinerat la sediul Direcţiei.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2400 lei, conform HG 984 / 2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor pentru "efectuarea transportului animalelor şi al produselor de origine animală, al furajelor şi altor mărfuri care pot constitui vectori ai agenţilor patogeni, cu încălcarea măsurilor dispuse de autoritatea sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor competentă, în cazul evoluţiei unor boli transmisibile, declarabile şi carantinabile".

De asemenea, autorităţile buzoiene au mai depistat o persoană la un filtru din Puieşti, care intenţiona să ajungă în localitatea Băleşti, jud.
Vrancea, judeţ în care până acum nu au fost identificate cazuri de pestă porcină, având asupra sa aproximativ 70 kg carne de porc.

Carnea a fost confiscată şi transportată la DSVSA, unde a fost incinerată, iar persoana a fost sancţionată.

În judeţil Buzău sunt confirmate 3 focare de pestă la Lunca şi Pănătău, cu legătură între ele, şi la Puieştii de Jos, comuna Puieşti, la o microfermă unde au fost ucise 90 de suine. Autorităţile buzoiene susţin că în toate cazurile, virusul s-a răspândit din cauza neglijenţei oamenilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANSVSA Buzău pesta porcina porci transport carne porc
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H