Două surori gemene din Botoşani au obţinut media 10 la Bac 2022: „Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe”

Examenul de Bacalaureat 2022 a adus o premieră în materie de performanță. Două surori gemene, Andreea și Cezara Iurea, au reușit să obțină media 10 la examenul maturității.

01 iul. 2022, 11:40
Două surori gemene din Botoşani au obţinut media 10 la Bac 2022: „Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe”

Două surori gemene din Botoşani au obţinut media 10 la examenul de Bac 2022. După ce au participat la olimpiade și concursuri de matematică, informatică, română, geografie și chimie, unde au obținut și multe premii, cele două surori, eleve ale Colegiului Național “Mihai Eminescu” Botoșani, au obţinut şi media maximă la Bac 2022.

Performaţa la Bac 2022 a venit după multă muncă şi disciplină.

„Să muncești pentru tine și pentru viitorul tău, asta cred că e cel mai important. Efort constant, disciplină și pasiune…cam astea ar fi “ingredientele” din spatele rețetei de succes. Nu m-am pregătit niciodată pentru Bacalaureat doar cu scopul de a lua nota maximă. Din contră, principalul scop pe care l-am avut a fost să îmi depășesc limitele și să ies din zona de confort, să lucrez la un nivel cât mai înalt. Cumva rezultatul obținut a venit ca o răsplată a efortului constant pe care l-am depus de-a lungul timpului, nu doar în ultimul an de liceu”, a spus Cezara pentru Monitorul de Botoşani.

Citeşte şi: EDU.ro Rezultate finale Bacalaureat 2022. Note modificate după contestaţii. Cîmpeanu: Au fost peste 33.000 de note mărite şi peste 15.000 micşorate. A crescut numărul mediilor de 10

Eleva de 10 la Bac 2022: „Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe”

„Ne declarăm, însă, norocoase căci am avut ocazia să intrăm în clasa a 9-a la un liceu de prestigiu din județ, într-o clasă cu elevi extrem de muncitori și pricepuți la fiecare materie, o clasă care automat te determina să fii cât mai bun și să te menții cât mai sus.

De aceea, în timpul liceului, ne-am menținut mereu printre cei mai buni. Din fericire, am reușit să ne gestionăm neașteptat de bine timpul, cred că anul acesta am reușit să facem chiar mai multe lucruri decât în anii precedenți de liceu.

Zilnic, aveam un program bine stabilit, pe care îl respectam cu strictețe. Totul a stat în disciplină. Dar, pe lângă școală, am încercat să avem și un program de odihnă cât mai divers: mergeam la sală, ieșeam săptămânal cu prietenii, călătoream cu familia, mergeam la petreceri alături de colegi și de prieteni. Este necesar ca, regulat, să iei câte o pauză pentru a te deconecta de la tot stresul și pentru a te încărca cu cât mai multă energie”, a mai explicat Cezara.

După cei 12 ani de şcoală, Cezare spune că ar schimba sistemul de evaluare din şcolile din România pentru că de multe ori se întâmplă ca o notă nemeritată să îl demoralizeze pe elev și să îi scadă încrederea în sine. Potrivit tinerei, sunt foarte mulți elevi care aleargă după note și pun atât de multă presiune pe ei înșiși doar pentru că sistemul de învățământ le “valorifică” progresul printr-un calificativ care le decide viitorul.

Citeşte şi: Gemenele din Vaslui cu părinții plecați în străinătate și care au luat 9,50 la Bac se pregătesc pentru admiterea la Medicină și Academia de Poliție

Sora Cezarei, Andreea, este de părere că secretul performanței constă în a avea profesorii potriviți alături și în a construi o bază cât mai solidă din timp.

“Reușita noastră se datorează, fără îndoială, profesorilor de la clasă care au predat materia la un nivel ridicat și care ne-au oferit sprijin necontenit pe parcursul celor patru ani de liceu.

Sunt extrem de recunoscătoare pentru profesionalismul acestor cadre didactice. Totodată, este nevoie și de mult studiu individual, disciplină și ambiție. Este esențial să conștientizezi importanta acestei etape din viața ta ca elev și să te dedici cât mai mult pentru a obține rezultate frumoase.

Am fost încrezătoare în forțele proprii și sigură de faptul că munca depusă urma să îmi aducă rezultate frumoase, dar nu mă așteptam să primesc chiar nota maximă”, a spus Andreea.