Două treimi dintre ruşi cred că lumea este condusă de un guvern secret. Unii dintre ei spun că au găsit şi probe

Publicat: Joi, 12 Iulie 2018 15:13 // Actualizat: Joi, 12 Iulie 2018 15:13 // Sursa: romaniatv.net

Doi ruşi din trei - 67% - cred că ''un guvern'' secret conduce lumea, potrivit unui sondaj al centrului rus de opinie VTsIOM, care arată o creştere a puterii teoriilor complotului în Rusia.

Persoanele chestionate au avut de răspuns la întrebarea dacă ştiu cumva că există vreo ''organizaţie sau un grup de persoane care au o influenţă asupra tuturor proceselor mondiale şi controlează acţiunile şefilor de stat din numeroase ţări''. Astfel, 74% dintre cei care cred în teoria conspiraţionistă au afirmat că acţiunile ''guvernului mondial'' sunt ''contrare intereselor Rusiei'', potrivit sondajului, realizat la sfârşitul lui mai în rândul a 2.000 de persoane.

Circa 23% dintre cei care cred în existenţa acestui ''guvern'' din umbră apreciază că el este format din oligarhi bogaţi şi din bancheri.

Numărul ruşilor care cred în această teorie a explodat în ultimii patru ani, cifra reprezentând 45% în 2014. Un rus din 10 convins de existenţa ''guvernului'' secret mărturiseşte că a găsit probele uitându-se la emisiunile de televiziune şi citind cărţi.

În Rusia sunt numeroase canalele de televiziune care şi-au înmulţit emisiunile despre ''inamicii Rusiei'', ameninţările şi comploturile la adresa ţării, teme larg reluate de către propaganda oficială.

Acelaşi sondaj arată că 24% dintre ruşi nu cred în această teorie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
guvernul mondial teoria conspiraţiei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H