Două trenuri de călători s-au ciocnit în Barcelona. Sunt peste 150 de răniţi

Circa 155 de pasageri au fost răniţi miercuri după ce două trenuri de navetişti s-au ciocnit în gara din localitatea spaniolă Montcada i Reixac, din provincia Barcelona (nord-est). Din fericire, cele mai multe victime au răni minore.

07 dec. 2022, 11:14

Două trenuri de călători s-au ciocnit în Barcelona. Accidentul s-a produs când un tren care circula către oraşul Barcelona a lovit din spate un altul care se îndrepta către aceeaşi destinaţie şi care în momentul impactului era staţionat în gara Montcada, a informat compania de stat de căi ferate Renfe.

În urma coliziunii a fost activat planul de alertă pentru accidente feroviare al Protecţiei Civile. Serviciile medicale de urgenţă evaluează pe teren starea răniţilor, potrivit EFE. Din primele date, 155 de persoane au fost rănite, iar trei au fost duse la spital, scrie El Pais. Din fericire, rănile nu sunt grave şi inclusiv cei transportaţi la spital vor fi externaţi.

Circulaţia pe trei rute a fost suspendată, pe ambele sensuri.

Două trenuri de călători s-au ciocnit în Barcelona. Sunt peste 150 de răniţi

Cele două trenuri au fost deja evacuate în totalitate, potrivit pompierilor, care au trimis şapte echipe pentru a ajuta la transferarea răniţilor către ambulanţe.