Două trenuri de pasageri s-au ciocnit în Italia. Cel puţin 27 de morţi şi 50 de răniţi FOTO şi VIDEO UPDATE

Cel puțin 25 de oameni au murit și alte câteva zeci au fost răniți după ce două trenuri de pasageri au intrat în coliziune în sudul Italiei. 

12 iul. 2016, 11:04

UPDATE: Numărul morţilor a ajuns la 25, potrivit La Repubblica. Numărul răniţilor a crescut şi el la 50, pe măsură ce salvatorii au reuşit să scoată victimele dintre fiarele contorsionate ale vagoanelor.

La bordul celor două garnituri se aflau navetişti şi studenţi, în cea mai mare parte.

În cauză s-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Din informaţiile care au început să apară se pare că a fost vorba despre o eroare umană, o comandă greşită, întrucât pe ruta respectivă nu se desfăşurau lucrări care să fi afectat mersul trenurilor.

Preşedintele Sergio Mattarella a calificat accidentul feroviar drept o „tragedie inadmisibilă”, în timp ce premierul Matteo Renzi a scris pe Twitter că este îndurerat de cele întâmplate, dar şi furios pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla.

UPDATE: Potrivit presei italiene, numărul răniţilor se ridică până la această oră la 30.

Update: Cel puţin 20 de persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite după conliziunea frontală produsă marţi, în Italia, au raportat autorităţile regionale.

Consulatul României la Catania s-a autosesizat și a întreprins „multiple demersuri specifice” pe lângă autoritățile italiene pentru a afla dacă printre victime se află și cetățeni români,  a informat MAE român într-un comuinicat de presă.

Update: Potrivit unor surse diferite, între care şi agenţia ANSA, ar fi vorba de 11 morţi, iar potrivit altor surse, de 12 morţi şi un număr neprecizat de răniţi.

Update: Există încă un număr mare de pasageri prinşi între fiarele contorsionate ale vagoanelor strivite.

Potrivit poliției, accidentul s-a produs pe un segment de cale ferată dintre orașele Corato și Andria.

Conform imaginilor filmate din aer, cele două trenuri formate din câte patru vagoane fiecare s-au lovit frontal și în ambele părți au fost împrăștiate fragmente.

La locul accidentului au sosit echipe de salvare. Personalul medical le acordă primul ajutor răniţilor.”Sunt mulţi morţi” a declarat şeful poliţiei din Adria, Riccardo Zingaro. „S-a produs o coliziune frontală, iar unele dintre vagoane au fost distruse complet. Echipele de salvare au scoas oameni dintre fiarele contorsionate”, a adăugat Zingareo, citat de La Repubblica.

Incidentul s-a produs în apropiere de oraşul Bari, de pe coasta Adriaticei, între localităţle de provincie din Andria şi Corato.

Linia de cale ferată era unică şi trece pe la nord-vest de Bari. Pe această linie circulă zilnic peste 200 de trenuri. Autorităţile locale au luat măsuri pentru construirea unei noi linii de cale ferată pentru a eficientiza şi securiza transportul pasagerilor, precum şi pentru a reduce riscul de eventuale coliziuni între trenuri.


loading...