Două turiste ucrainene rătăcite în Parcul Munţii Rodnei au fost recuperate

Două turiste de origine ucraineană care s-au rătăcit în Parcul Munţii Rodnei au fost salvate în urma unei acţiuni de căutare la care au participat zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, salvamontişti şi pădurari. Misiunea a fost sprijinită şi de un elicopter dotat cu cameră de termoviziune, cele două fiind găsite luni dimineaţă.

05 aug. 2019, 09:59
Două turiste ucrainene rătăcite în Parcul Munţii Rodnei au fost recuperate

Duminică, în urma unui apel la numărul unic de urgenţă 112, zeci de pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, salvamontişti şi pădurari au plecat în căutarea a două turiste de origine ucraineană rătăcite în Parcul Munţii Rodnei, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Misiunea de căutare a fost sprijinită şi de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, dotat cu cameră de termoviziune, care a survolat zona.

„Acţiunea s-a desfăşurat şi pe timpul nopţii şi a fost una extrem de dificilă, ţinând cont de suprafaţa mare şi de specificul zonei. După căutări susţinute, cele două turiste (60 ani şi 45 ani) au fost găsite, în această dimineaţă, lângă staţia meteo de la Pietrosul Rodnei”, arată IGSU.

Cele două turiste au fost evaluate şi s-a stabilit că nu au probleme medicale.